Mihaela Buzarnescu a fost reclamata la WTA de catre o alta jucatoare! Romanca, acuzata ca a primit bani pe nedrept

0

O colega din circuitul WTA a reclamat-o pe Mihaela Buzarnescu forului mondial dupa ce sportiva noastra s-a retras de la US Open 2018 cu doar doua ore inaintea meciului din turul inaugural pe care trebuia sa-l dispute impotriva Marketei Vondrousova.?
Daca Mihaela ar fi intrat accidentata pe teren, ar fi riscat o amenda severa, intre 25-45.000 de dolari. Pentru ca s-a retras inainte de inceperea turneului, Mihaela a primit de la organizatori jumatate din suma acordata pentru prezenta in primul tur, care este de 54.000 de dolari, deci 27.000 de dolari. Buzarnescu a mai jucat doar o singura data la US Open, in 2017, cand a iesit inca din primul tur, ce e drept, adversara fiindu-i una dintre cele mai bune jucatoare din lume, daneza Caroline Wozniacki.
Mihaela Buzarnescu a fost acuzata de o colega din circuit ca a incasat bani pe care nu-i merita. Mandy Minella, locul 144 WTA, s-a plans forului mondial ca a ratat un loc pe tabloul principal de la US Open 2018 deoarece Mihaela s-a retras cu doua ore inainte de primul sau meci la Flushing Meadows. Antrenorul sportivei din Luxemburg, Tim Sommer, sustine ca totul a fost o strategie pentru ca Mihaela sa incaseze jumatate din suma oferita sportivelor care evolueaza in turul inaugural.
Potrivit lui Sommer, reprezentanta Romaniei ar fi fost accidentata suficient de grav incat n-ar fi trebuit sa se inscrie deloc pe tabloul principal, dar a anuntat totusi ca va participa pentru a primi banii.
“Cand Mihaela Buzarnescu s-a accidentat la Montreal si a scris pe Twitter ca nu va putea juca la US Open credeam ca Mandy va intra pe tablou. Cand am ajuns la New Haven, Mihaela era inca pe lista de start. I-am contactat pe cei de la WTA si mi s-a spus ca Buzarnescu este la New York si incearca sa se recupereze. A scris si ea pe Twitter asta. Am intrebat un doctor si pe fizioterapeutul nostru daca este posibil sa joci cu ligamentul afectat si mi s-a zis ca nu este nicio sansa, ca dureaza intre sase si opt saptamani pana cand revii la normal. Am contactat WTA din nou si nu mi se pare normal ca atunci cand ai un diagnostic si stii ca esti accidentata sa te mai inscri la un concurs”, a spus Tim Sommer pentru SpoX, citat de fanatik.ro.
Antrenorul luxemburghezei a explicat apoi ca WTA nu i-a putut oferi un raspuns la reclamatia facuta pe numele Mihaelei Buzarnescu. “Cei de la WTA mi-au spus ca nu se poate face nimic, ca totul depinde de Federatia de Tenis din SUA deoarece turneul are loc la New York. Apoi am facut o plangere la organismul care se ocupa de integritatea tenisului, pentru a pune presiune pe WTA. Si pentru a fi siguri ca-i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *