Mihai Chirica, despre nevoia de modernizare a PSD: “Depinde de atitudinea lui Dragnea”. Ce i-au cerut colegii din partid

Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi si vicepresedinte PSD, a lasat sa se inteleaga ca nu este exclusa o “revolutie” in partid, despre care spune ca are nevoie de modernizare.
“Domnul Liviu Dragnea are o metoda de condus care are in mare parte aceasta ideologie a mainii de fier, a vocii unice si a lucrurilor care se transmit printr-o singura cale de comunicare. Pe la noi, prin traditia populara romaneasca mai este o gluma, cum ca mai schimba si copiii parintii. Pana la urma, va trebui sa gasim o cale de mijloc prin care sa putem comunica firesc intre generatiile care pot duce mai departe destinul unor partide. Procedura mainii de fier a fost procedura care a dat rezultate. A dat rezultate si la PSD, dar si la alte partide. Sa nu uitam felul in care conducea partidul domnul Basescu, cand domnul Boc nu era, dupa spusele tuturor, decat o marioneta in mana unui sef de partid si ulterior sef de stat. La fel s-a mai intamplat si in guvernarile noastre, ale PSD. Atunci cand domnul Nastase, in calitate de presedinte de partid si ulterior de prim ministru, era singura voce a partidului. Intre timp, Romania s-a modernizat. Mai ales dupa anul 2007, cand integrarea europeana ne-a adus, in primul rand, intr-o situatie aproape conflictuala intre doua generatii”, a declarat Mihai Chirica.
Liderul social-democrat este convins ca PSD se poate reforma si moderniza, “cu toate ca acest cuvant, reforma, a devenit aproape anacronic in Romania”, insa nu a putut puncta daca schimbare se poate produce sub conducerea lui Liviu Dragnea. “Tine foarte mult si de atitudinea pe care domnul presedinte Dragnea o va avea in continuare fata de acest moment pe care l-am depasit cu totii. Pana la urma putem spune ca l-am depasit. Bineinteles ca am iesit ciufuliti din toata aceasta poveste. Nu poate nimeni sa conteste faptul ca noi ne-am intarit. Da, ne-am intarit conceptual, dar ca si credibilitate in fata electoratului nu ne-am intarit nici pe departe. Ca si credibilitate in fata romanilor, dimpotriva, am avut chiar de suferit”.
Mihai Chirica si-a indemnat colegii social-democrati sa se exprime liber. “Daca se poate sau nu moderniza partidul cu domnul Dragnea la putere depinde foarte mult si de domnul Dragnea. Conteaza felul in care va intelege dumnealui sa se adapteze la noua configuratie a Romaniei de astazi, a oamenilor care nu vin la vot, dar vor totusi sa aiba un cuvant de spus. Cu siguranta tine in special de membrii PSD cu functie de conducere si de membrii PSD care au curajul sa se exprime liber. Nu trebuie sa fie neaparat de fiecare data impotriva unei idei. Poti sa iti exprimi intr-un mod cat se poate de rational o parere despre un lucru care trebuie facut impreuna”, a explicat vicepresedintele PSD.
Chirica precizeaza ca a fost contactat de social-democrati care vad lucrurile la fel ca el: “Colegi de-ai mei de partid m-au contactat. Suntem oameni care gandim la fel. Unii sunt cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *