Mihai Fifor: O parte din cei 2% din PIB pentru Aparare sa se indrepte spre industria romaneasca

Mihai Fifor a afirmat ca a avut in ultimele doua saptamani intalniri la doua zile cu ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, pentru ca Ministerul Economiei este la faza in care analizeaza fiecare solicitare pe care o are Ministerul Apararii.
“In ultimele doua saptamani, am avut, cred ca la doua zile, intalniri cu colegul Adrian Tutuianu, pentru ca suntem in faza in care analizam fiecare solicitare pe care Ministerul Apararii o poate avea catre Ministerul Economiei si catre companiile din portofoliul nostru, catre ROMARM de pilda. De asemenea, marti va fi o sedinta a CSAT-ului si am inteles de la colegii de la Aparare ca vor prezenta si in CSAT o astfel de analiza. Cugirul are un loc important in dotarea Armatei Romane cu tehnica militara si pe noi ne intereseaza sa dezvoltam si capacitatile de la Cugir (n.r. unde se afla o fabrica de arme si o uzina mecanica)”, a spus ministrul Economiei.
De asemenea, Mihai Fifor a adaugat ca Ministerul Economiei este preocupat de industria de aparare.
“Suntem la fel de preocupati de industria de aparare care se afla in portofoliul ministerului nostru. Romania si-a asumat ca aloca 2% din PIB pentru Aparare si asta inseamna ca suntem foarte preocupati de relatia pe care o avem cu Ministerul Apararii, astfel incat buna parte din aceste sume sa se indrepte spre industria romaneasca de aparare, care are, la randul ei, nevoie de comenzi si dezvoltare”, a afirmat Fifor.
Mihai Fifor a fost prezent, duminica, la Abrud, cu ocazia Zilei Minerului, pentru a marca cei 40 de ani de activitate ai Cupru Min, companie subordonata Ministerului Economiei.
Citeste si Ministrul Economiei: Statul va ramane actionar majoritar la Cupru Min. Nu cred foarte mult in ideea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *