Mihai Tudose: Acest prim mandat al Romaniei la presedintia Consiliului UE, o oportunitate pe care nu ne permitem sa o ratam

Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES, premierul Tudose le-a cerut ministrilor ca in sedinta de guvern de joi sa prezinte listele complete cu persoanele desemnate sa faca parte din grupurile de lucru ministeriale de pregatire a mandatului Romaniei la presedintia Consiliului UE.
Decizia a fost luata in cadrul celei de-a treia reuniuni a Consiliului National pentru pregatirea presedintiei Consiliului UE, care a avut loc miercuri, la Palatul Victoria.
“Acest prim mandat al Romaniei la presedintia Consiliului UE reprezinta o oportunitate pe care nu ne putem permite sa o ratam, nici din punct de vedere politic, nici administrativ, nici din punct de vedere al imaginii tarii. Anul 2019 pare departe, dar nu este, asa incat trebuie sa ne mobilizam cat mai rapid si sa stabilim din timp toate detaliile de organizare, functionare, logistica, resurse umane si alocari financiare necesare pentru un mandat de succes”, a declarat Tudose.
El a cerut ca fiecare minister sa faca “o evaluare obiectiva, strict pe criterii tehnice si profesionale”, a persoanelor pe care le vor desemna in aceste grupuri de lucru, dar si a persoanelor trimise la post in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, astfel incat “cei care vor reprezenta Romania la Bruxelles si vor avea atributii decizionale privind mandatul presedintiei Consiliului UE sa faca fata cu brio misiunii lor”.
“Este nevoie de o asumare prin ordin de ministru a componentei acestor grupuri de lucru si sa ne asiguram ca vom avea coerenta si stabilitate in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *