Mihai Tudose: Legaturile dintre Romania si Republica Moldova sunt mai mult decat speciale

UPDATE “La Chisinau – Legaturile dintre Romania si Republica Moldova sunt mai mult decat speciale, sentiment pe care-l are toata delegatia. Ne asteptam la o vizita extrem de buna!”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de?Facebook.
In debutul vizitei sale in Republica Moldova, premierul roman a avut o intrevedere tete-a-tete cu omologul sau moldovean Pavel Filip, urmata de discutii in plenul celor doua delegatii guvernamentale. La finalul acestora este programata o conferinta comuna de presa a celor doi premieri.
Din delegatia oficiala condusa de Mihai Tudose fac parte, printre altii, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, ambasadorul Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita, dar si secretarul de stat in cadrul MAI, Raed Arafat.
La ora 13.00, premierii roman si moldovean vor fi prezenti la un dejun de lucru, dupa care Tudose se intalneste, de la ora 15.00, cu presedintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu.?Tudose nu are programata o intrevedere cu presedintele pro-rus al Moldovei, Igor Dodon.
Intalnirea dintre premierii celor doua tari a fost convenita imediat dupa ce Mihai Tudose a devenit prim-ministru.?Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a purtat o prima discutie telefonica cu noul prim-ministru de la Bucuresti pe 30 iunie, iar cei doi oficiali au stabilit sa aiba o intrevedere “in timpul apropiat”, relata Deschide.md.
Premierul moldovean l-a felicitat pe Mihai Tudose cu prilejul investirii si a tinut sa-i ureze succes. “Sunt sigur ca si pe viitor vom mentine un dialog activ si ne vom bucura de tot suportul Romaniei si al dvs. personal in realizarea prioritatilor agendei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *