Mike Pompeo, noul secretar de stat american, informeaza Arabia Saudita si Israelul asupra proiectelor lui Trump privind Iranul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mike Pompeo a sosit sambata la Riad, prima etapa a unui turneu in Orientul Mijlociu care include aliati cheie ai Statelor Unite.
Vizita noului secretar de Stat in capitala saudita are loc intr-un moment de crestere brusca a tensiunii cu Yemenul vecin, unde Arabia Saudita conduce o interventie militara de sustinere a presedintelui yemenit contra rebelilor houthi, sprijiniti de Iran.
Autoritatile saudite au afirmat ca au interceptat sambata o racheta lansata de houthi. Cu o zi inainte, coalitia condusa de Riad a efectuat un raid asupra capitalei yemenite Sanaa, ucigand zeci de rebeli, printre care doi comandanti, potrivit televiziunii de stat saudite Al-Ekhbariya.
Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a fost primit pe pista aeroportului din Riad de o importanta delegatie saudita, noteaza AFP, din care au facut parte seful diplomatiei, Adel al-Jubeir, si ambasadorul saudit in Statele Unite, Khaled ben Salman, fratele printului mostenitor Mohammed ben Salman.
Pompeo a discutat sambata …

spot_imgspot_img