Milioane de romani apeleaza la spitalele de urgenta. Vezi cat cheltuie statul cu ei.

Spitalele de urgenta din Romania sunt asaltate de pacienti. Peste 3 milioane de romani ajung anual la camera de garda. Multi dintre ei nu sunt asigurati sau aleg spitalul de urgenta desi problemele lor ar putea fi tratatate la medicul de familie sau la specialist. Motivul este unul cat se poate de simplu: la urgenta, tratamentele sunt gratuite, potrivit Rtv.net.
Camera de garda este primul loc in care pacientii cer ajutorul medicului. Unii dintre ei nu au asigurare de sanatate, iar altii nu merg la medicul de familie sau la cel specialist. Mai rau este ca printre toti pacientii care se prezinta la urgenta sunt si cazuri care nu ar avea nevoie de ingrijiri in regim de urgenta, ceea ce ajunge sa incarce costurile unitatilor de primiri urgente, dar si sa puna in pericol viata altor pacienti.
“Trebuie sa rezolvam problema persoanelor neasigurate care, neavand acces la servicii medicale, gasesc aceasta solutie pentru a-si rezolva problemele. Este o mare problema cu criteriile de internare pentru ca ele, desi exista, nu se respecta”, spune ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.
Din cei 3 milioane de pacienti care ajung anual la camera de garda, zece la suta nu au nevoie de ingrijiri in sistem de urgenta, iar supra-aglomerarea spitalelor de urgenta poate pune in pericol viata celor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *