Militari sirieni, executati de rebeli. IMAGINILE SOCANTE care ingrijoreaza Occidentul

Detinutii, sapte in total, sunt soldati sirieni capturati. Cinci dintre ei sunt legati si au urme rosii pe spate. Ei stau cu capetele lipite de pamant in timp ce comandantul rebelilor, cunoscut sub apelativul “Unchiul”, recita un poem revolutionar. Dupa terminarea poemului, acesta il impusca in cap pe primul prizonier. Oamenii lui continua procesul, ucigand toti cei sapte barbati de la picioarele lor.
Scena, prezentata intr-o inregistrare video scoasa clandestin din Siria in urma cu cateva zile de un fost rebel dezgustat de aceste crime, ofera o privire intunecata asupra modului in care multi rebeli au adoptat unele dintre tacticile brutale si crude ale regimului pe care incearca sa il indeparteze de la putere.
CLIPUL VIDEO poate fi urmarit AICI. Va avertizam ca imaginile sunt SOCANTE
In timp ce Statele Unite dezbat daca sa sustina sau nu propunerea administratiei Obama de a ataca fortele siriene pentru folosirea armelor chimice impotriva civililor, aceasta inregistrare, realizata in primavara lui 2012, se alatura tot mai multor dovezi privind mediul infractional populat de bande de talhari, rapitori si ucigasi.
In peste doi ani de razboi civil, o mare parte din opozitia siriana a format o structura de comanda laxa care a gasit sprijin din partea catorva natiuni arabe si, intr-o masura mai limitata, din partea Occidentului. Alte elemente ale opozitiei si-au asumat o cale extremista si s-au aliat in mod deschis cu Al-Qaida.
In mare parte din Siria, unde traiesc si lupta rebelii sprijiniti de Occident, zone din afara influentei guvernamentale au evoluat catre o gherila complexa si un peisaj infractional. Aceasta a ridicat problema ca o actiune militara americana ar consolida in mod inadecvat extremistii islamici si criminalii.
Abdul Samad Issa, in varsta de 37 de ani, comandantul rebel care isi conduce luptatorii in aceasta executie, ilustreaza tocmai acest risc.
Cunoscut in nordul Siriei drept “Unchiul” pentru ca doi dintre locotenentii sai sunt nepotii lui, Issa conduce un grup relativ necunoscut format din mai putin de 300 de luptatori, a declarat unul dintre oamenii lui.
Comerciant si proprietar de animale inainte de razboi, Issa a format un grup de lupta la inceputul miscarii folosindu-si propriii bani pentru a cumpara arme si suportand cheltuielile luptatorilor. Motivatia lui, sustine sursa citata, este razbunarea.
Tatal lui Issa i s-a opus presedintelui Hafez al-Assad, tatal actualului lider sirian. El a disparut in 1982, potrivit declaratiilor lui Issa, care crede ca acesta a fost ucis in timpul celor 27 de zile de opresiune guvernamentala impotriva Fratiei Musulmane din acel an, perioada cunoscuta ca masacrul Hama.
In perioada respectiva, tanarul Issa era un contestatar vocal al regimului si a fost arestat si inchis de doua ori, timp de noua luni in total, a declarat sursa citata. In momentul in care au inceput revoltele impotriva lui Bashar al-Assad, in urma cu doi ani si jumatate, familia a vazut in acestea un mijloc de a regla vechile conturi.
La inceput, persoanele care il cunosc pe Issa sustin ca acesta a fost protestatar, dupa care a condus luptatorii in mici confruntari, iar anul trecut a organizat o tabara de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *