Mineri din Valea Jiului, blocati in subteran. Noi proteste, marti, la CE Hunedoara

Douazeci de ortaci de la Mina Livezeni s-au blocat, luni, in subteran, nemultumiti de denuntarea contractului colectiv de munca, in timp ce la termocentrala Mintia numarul celor aflati in greva foamei a ajuns la 73. Minerii de la toate unitatile vor protesta, marti, in curtea CEH din Petrosani.

Potrivit reprezentantilor minerilor, luni, un numar de 20 de ortaci s-au blocat in subteran la Mina Livezeni, nemultumiti ca a fost denuntat contractul colectiv de munca si ca nu s-au inceput negocieri in acest sens.
Minerii care s-au blocat in subteranul Minei Livezeni sunt din schimbul unu, ei refuzand sa iasa la suprafata la terminarea programului de lucru.
In acelasi timp, numarul angajatilor termocentralei Mintia care au intrat in greva foamei a ajuns, luni seara, la 73 de persoane, potrivit Agerpres.
Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crisovan, o tanara aflata in greva foamei a fost transportata la spital cu o ambulanta, dupa ce i s-a facut rau, ea fiind lasata sa plece acasa dupa ce a primit ingrijiri medicale.
Marti, de la ora 13.30, va avea un protest in curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petrosani, la care vor participa mineri de la toate unitatile din cadrul complexului. Protestul vine ca urmare a denuntarii contractului colectiv de munca si a lipsei unor negocieri pe aceasta tema.
Petre Nica, presedintele Sindicatului “Muntele”, a precizat ca la protest vor participa mineri care se afla in timpul liber, pentru a nu fi afectata productia.
Nica a spus ca va contesta in instanta denuntarea contractului colectiv de munca.
De asemenea, minerii cer demisia intregii conduceri a CEH si sunt nemultumiti ca toti angajatii, atat cei din subteran, cat si cei de la suprafata, trebuie sa intre, pe rand, in somaj tehnic timp de zece zile, mai putin conducerea complexului.
Luni dimineata, 17 angajati ai termocentralei Mintia au intrat in greva foamei, nemultumiti de faptul ca toti salariatii termocentralelor Mintia si Paroseni sunt obligati sa intre in somaj tehnic timp de zece zile. Ulterior, lor li s-au adaugat alti colegi, astfel la pranz numarul protestatarilor era de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *