Minerii au pornit, luni, intr-un mars de 320 de kilometri. Care este motivul

Minerii au pornit, luni, intr-un mars de 320 de kilometri,?de la Targu Jiu pana la Bucuresti, in semn de protest fata de situatia Complexului Energetic Oltenia si a sistemului energetic, informeaza Agerpres.
“Marsul de 320 de kilometri al minerilor si energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Targu Jiu – Craiova – Slatina – Pitesti – Bucuresti este urmarea avalanselor de distrugere a ultimei redute energetice a Romaniei, vanzarea tarii unor interese straine si tradarea clasei politice a sistemului energetic national. Inchiderea Complexului Energetic Oltenia echivaleaza in alta sfera cu desfiintarea Academiei Romane sau disparitia istoriei si a limbii noastre din scolile romanesti. Punerea in pericol a independentei energetice a Romaniei poate fi interpretata ca o subminare a economiei de stat cu consecinte catastrofale, inimaginabile si iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia”, preciza presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Dumitru Pirvulescu, intr-un comunicat transmis la inceputul lunii aprilie.?Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau intreruperea activitatii in fiecare dintre sucursalele/subunitatile sale, atat in sectorul energetic, cat si in sectorul minier pana in luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajati de la cele doua sucursale din Craiova – SE Craiova II si SE Isalnita – vor intra in somaj.?
Citeste si:?2.200 de muncitori de la Complexul Energetic Oltenia isi vor pierde locurile de muncaPotrivit datelor furnizate Agerpres de catre CEO, decizia a fost luata ca urmare a cererii scazute de energie pe baza de carbune.?”Pentru perioada anului in care cererea de energie produsa pe baza de carbune din sistem atinge cote minime, respectiv pentru lunile aprilie, mai si iunie 2016, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *