Ministerul de Externe de la Kiev cere explicatii Moscovei cu privire la manevrele militare ale rusilor la frontiera cu Ucraina

Ministerul ucrainean de Externe a cerut Moscovei sa ofere explicatii cu privire la manevrele militare ale armatei ruse la frontiera cu Ucraina, afirmand ca prin actiunile sale Rusia incearca sa “influenteze actiunile legitime” ale autoritatilor de la Kiev, relateaza agentia oficiala Ukrinform, conform Mediafax.
“Rusia practic a confirmat ca actiunile sale militare nu sunt simple exercitii, ci au o legatura directa cu evenimentele din Ucraina. Astfel, cerem Rusiei sa ofere explicatii cu privire la scopul manevrelor, locul unde se desfasoara si cand se vor incheia”, afirma ministerul ucrainean intr-un comunicat.
Potrivit diplomatiei ucrainene, “manevrele armatei ruse in apropiere de frontiera cu Ucraina provoaca ingrijorare, in contextul afirmatiilor recente ale ministrului rus de Externe (Serghei Lavrov)”.
Kievul sustine ca “prin incercarea de a demonstra suprematia sa militara, Moscova vrea sa influenteze actiunile legitime ale autoritatilor ucrainene care lupta impotriva grupurilor separatiste din estul tarii”.
“Suntem mirati de faptul ca Rusia, care sufera de amenintari teroriste, astazi este pregatita sa-i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *