Ministerul Muncii, anunt despre pensiile romanilor care au muncit in strainatate. Cum se calculeaza vechimea

“Regulamentul (UE) Nr.492/2011 al Parlamentului European si al Consiliului din 5 aprilie 2011 privind libera circulatie a lucratorilor in cadrul Uniunii, care este direct aplicabil si Romaniei, reglementeaza libera circulatie a lucratorilor in cadrul Comunitatii. Regulamentul prevede inlaturarea obstacolelor in calea mobilitatii lucratorilor. In temeiul prevederilor privind exercitarea muncii si egalitatea de tratament din Regulamentul Nr.492/2011, la art. 7 se stipuleaza ca lucratorul cetatean al unui stat membru nu poate fi tratat diferit, pe teritoriul celorlalte state membre, fata de lucratorii nationali, in ceea ce priveste munca si avantajele sociale si fiscal”, se arata pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.
Potrivit aceleiasi surse, este foarte important ca aceia care vor sa le fie recunoscuta vechimea in munca pentru o perioada lucrata intr-un stat membru UE sa detina documente originale. “Perioadele lucrate se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea”, atrag atentia reprezentantii Ministerului Muncii.
Citeste si Dancila, anunt despre pensii: Reformarea Pilonului II de pensii, prioritatea trimestrului II.Nicio persoana nu va avea pensia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *