Ministerul Sanatatii va aloca fonduri suplimentare pentru sectiile de nou-nascuti

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, joi, ca vor fi alocate fonduri suplimentare sectiilor de nou-nascuti deoarece subprogramul destinat neonatologiei a avut alocate finantari ce acopera doar o jumatate din necesar, informeaza Mediafax.
Prezent la receptia lucrarilor la Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul General CF Simeria, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca vor fi alocate fonduri suplimentare pentru sectiile de nou-nascuti, in conditiile in care subprogramul destinat neonatologiei a avut alocate finantari care acopera doar o jumatate din necesar.
“Sectiile de neonatologie au nevoie de fonduri suplimentare, deoarece Programul National “Mama si Copilul”, cu subprogramul destinat neonatologiei, a fost taiat prin proiectia bugetara de anul trecut undeva la jumatatea fondurilor necesare si, asa cum eu am anuntat – dar probabil nu a preluat nimeni atunci cu atentie – cred ca de la inceputul lunii martie am spus ca la rectificarea bugetara voi propune si voi tine cont de acest aspect, nu numai la neonatologie, ci si la celelalte programe nationale. Deci vom aloca fonduri suplimentare pentru sectiile de nou-nascuti, atat cat este necesar”, a afirmat ministrul Sanatatii.
El a adaugat ca au fost identificate resursele banesti necesare si a considerat ca greseala de finantare a pornit de la intentia fostei conduceri a ministerului de resort care intentiona sa transfere toate programele nationale de sanatate catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
“In momentul de fata va pot da si vestea buna, ca s-au gasit resursele necesare, iar ca si explicatie, aceasta greseala, din punctul meu de vedere, a facut-o vechea conducere deoarece intentiona sa transfere programele nationale catre Casa Nationala de Asigurari si a fost o neintelegere atunci intre minister si CNAS. Noi am reluat discutiile si am ajuns si la o concluzie si la un punct comun cu Casa Nationala de Asigurari. Deci vor fi banii respectivi, dar la rectificare. Vor fi in plus (fonduri fata de ceea ce aloca CNAS – n.r.) si eu zic ca acoperim tot necesarul pentru anul in curs”, a adaugat ministrul Banicioiu.
Potrivit ministrului Sanatatii, primii pasi in alocarea de fonduri suplimentare au fost facuti pentru subprogramele de ATI – urgente si infarct miocardic.
Nicolae Banicioiu a fost intrebat daca va continua programul de achizitii centralizate.
“Achizitiile centralizate ne ofera o reducere substantiala de costuri. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *