Ministerul Sanatatii va incepe in 2008 un program de prevenire a hepatitei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministerul Sanatatii a incheiat duminica, cu ocazia Zilei mondiale impotriva hepatitei virale, un protocol de parteneriat cu Asociatia Sano-help, care are ca scop elaborarea unei strategii pentru prevenirea afectiunilor ficatului.

„Prin acest protocol vrem sa demaram un program integrat de combatere a afectiunilor ficatului si a hepatitei, urmand sa elaboram o strategie care sa aiba in vedere inforarea, educarea cetatenilor, cresterea ratei de diagnosticare, precum si alocarea fondurilor necesare tratamentului”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Demnitarul a explicat ca pentru elaborarea acestei strategii este nevoie de un efort concentrat din partea pacientilor, doctorilor si a jurnalistilor pentru a face cunoscute aceste boli.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca in 2008 va elabora un program cardio-vascular si un program impotriva hepatitei.

Eugen Nicolaescu a spus ca, din pacate, in Romania, in ultimii ani nu s-a facut o gestionare precisa a banilor din cauza lipsei instrumentelor informatice si informationale.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste 580 de milioane de persoane din intreaga lume au hepatita B sau C. Conform specialistilor romani, in Romania, peste un milion de persoane sufera de hepatita.

spot_imgspot_img