Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene proiecte majore de aproape 4,6 miliarde euro

Ministerul Transporturilor, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a transmis Comisiei Europene, pe 28 noiembrie, proiectul major “Infrastructura integrata pentru zona orbitala a Municipiului Bucuresti”, potrivit unui comunicat de presa. Acesta este al paisprezecelea proiect major transmis de Organismul Intermediar la Comisia Europeana totalizand aproximativ opt miliarde de euro, din care fonduri de la UE de aproximativ 4,6 miliarde de euro.
De asemenea, Organismul Intermediar, impreuna cu beneficiarul Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania (CNAIR), pregateste transmiterea la CE a proiectului major “Pod suspendat peste Dunare in zona Braila”, in valoare totala de aproximativ 554 de milioane de euro.
“Acest proiect, impreuna cu proiectele majore deja transmise la CE, va conduce ca Ministerul Transporturilor – Organismul Intermediar de Transport sa fie in masura sa acopere in integralitate alocarea de fonduri europene nerambursabile din POIM 2014-2020, prin proiecte transmise la Comisia Europeana”, se mentioneaza in comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *