Ministerul Transporturilor va incepe procedurile de expropriere pentru metroul Gara de Nord – Otopeni. Statul va oferi despagubiri de pana la 67 milioane lei

Proiectul de Hotarare de Guvern prin care sunt incepute procedurile de expropriere pentru magistrala 6 de metrou, dintre Gara de Nord si aeroportul Otopeni a fost lansat spre dezbatere publica de catre Ministerul Transporturilor. In acest sens, urmeaza ca o?suprafata totala de peste 40.000 de metri patrati de proprietati sa fie expropriata?pentru realizarea proiectului.
In urma revizuirii Studiului de Fezabilitate, expertii au identificat 43 de imobile aflate in proprietate privata, detinute de persoane fizice si juridice, dar si si de statul roman in domeniul privat.

“Conform solutiei tehnice adoptate in Studiul de Fezabilitate revizuit, suprafata totala afectata de coridorul de expropriere/transfer este de 225.903 mp, din care: domeniul public al statului: 185.190 mp; proprietati private: 40.713 mp”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.?

Dupa inceperea procedurilor de expropriere urmeaza sa fie aprobate sumele individuale, aferente despagubirilor pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul liniei de metrou.

“Sumele individuale aferente despagubirilor, in cuantum total de 67.099.958 lei, au fost estimate de catre expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR avand in vedere expertizele intocmite si actualizate de camerele notarilor publici”, arata documentul.?

Una dintre companiile ce urmeaza a fi expropriate este Baneasa Investmens SA, controlata indirect de omul de afaceri Puiu Popovici.

“Prin adresa Ministerului Finantelor Publice nr. 430.749/10.2016 se semnaleaza faptul ca terenul imobilelor aflate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica, detinute de societatea Baneasa Investments S.A. (…) a fost retrocedat Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, ulterior fiind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *