Ministrul Agriculturii din Germania, despre ouale contaminate din UE: Este criminal

“Este criminal, asta este foarte clar”, a spus Christian Schmidt, la postul german de televiziune ARD, fara a da detalii suplimentare. Retailerii din cateva state europene au retras din supermarketuri milioane de oua, ca masura de precautie fata de o posibila contaminare cu pesticide a oualor provenite din Olanda, al doilea mare exportator de pasari dupa SUA.Anterior, Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Olanda (NVWA) a publicat o lista cu numere de serie ale oualor considerate nesigure pentru consum, din cauza unei posibile contaminari cu o substanta toxica denumita fipronil. In plus, aproximativ 180 de crescatorii de pasari din Olanda au fost temporar inchise si milioane de gaini ar putea fi sacrificate. Christian Schmidt a dat asigurari ca, in acest moment, nu ar mai trebui sa existe oua contaminate in supermarketurile din Germania.
Citeste si Oua contaminate cu insecticid in mai multe tari din UE. ANSVSA: Nu sunt informatii ca au intrat pe piata din RomaniaOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considera ca aceasta substanta este moderat toxica si ingerarea ei in cantitati insemnate pe termen lung poate provoca vatamarea organelor interne.
La originea acestei crize sunt crescatorii de pasari din Olanda, care au recurs la Chickfriend, o societate specializata in eradicarea parazitilor. Aceasta societate ar fi utilizat un produs pe baza de plante, Dega 16, contaminat cu substanta activa din mai multe insecticide, fipronil, produs si de firma germana BASF. Aceasta molecula, utilizata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *