Ministrul Agriculturii SE TEME ca dosarul APIA va influenta Bruxelles-ul.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca spera ca dosarul APIA, in care directorul adjunct al institutiei, Aurel Pana, a fost arestat pentru fapte de coruptie, “sa nu aiba niciun fel de influenta asupra Bruxelles-ului”, relateaza Mediafax.
Intrebat daca Romania ar putea avea de suferit din cauza dosarului APIA in relatiile privind politica agricola cu Uniunea Europeana, Daniel Constantin a raspuns ca spera ca acest dosar “sa nu aiba niciun fel de influenta asupra Bruxelles-ului”.
“Eu sper sa nu aiba niciun fel de influenta asupra Bruxelles-ului. Noi am facut toate informarile necesare in ceea ce priveste actiunile care au avut loc in aceasta perioada si sper sa nu fie niciun fel de influenta negativa. Eu cred ca agentiile de plati, in ansamblul lor, si-au dovedit profesionalismul pana in momentul de fata, sigur ca sunt si exceptii nedorite, neplacute care trebuie sanctionate imediat cum sunt depistate”, a spus Constantin.
Intrebat ce se va intampla cu fermierii care sunt in prezent cercetati pentru ca au dat declaratii considerate false in vederea obtinerii de subventii de la APIA, Constantin a spus ca aceasta situatie va fi rezolvata printr-o lege care ar urma sa fie aprobata in septembrie.
“Majoritatea acestor dosare vizeaza ceea ce s-a intamplat cu acei fermieri care au solicitat subventie facand o declaratie pe proprie raspundere, fara sa stie ca au o amenda sau un rest de plata la fisc. Aceste situatii s-au nascut ca urmare a unor ordine de ministru date cu mult timp inainte. Noi am incercat inca din prima zi de guvernare sa rezolvam aceasta problema si suntem pe cale sa o rezolvam. Exista un proiect de lege care este deja in Parlament, sper sa se aprobe in septembrie. In urma acestui proiect de lege, cel putin 10.000 de fermieri, care au fost afectati pe de o parte ca li s-a cerut subventia inapoi si pe de alta parte pentru ca a fost o fapta penala care a fost savarsita, nu vor mai avea niciun fel de problema si vor primi si subventia inapoi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *