Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu: Toate pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei, nu cu cresterea salariilor

Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a declarat miercuri seara, la TVR, ca va fi introdusa “o dispozitie legala prin care toate pensiile sa fie indexate cu rata inflatiei”, pentru ca toti pensionarii sa beneficieze de un tratament egal.
“Nu se taie venitul nimanui, deci nu exista o taiere de pensii, asa cum am vazut ca s-a afirmat in anumite zone. Ceea ce dorim noi este sa corectam anumite lucruri care sunt in neregula. Si vreau sa va dau exemple. Nu cred ca este normal ca cineva sa aiba o pensie, inclusiv in sistemul de aparare nationala – cu precizarea ca e vorba de magistrati si nu de militarii care lucreaza in fortele terestre, in fortele aeriene sau in marina – deci e vorba de magistrati – de 35.000 de lei pe luna sau 33.000 de lei pe luna sau 30.000 de lei pe luna. Faceti o socoteala, intr-un an de zile sunt peste 100.000 de euro. Ceea ce este grav este ca exista o prevedere legala potrivit careia pensia acestor oameni creste exact cu procentul cu care cresc salariile. (…). Lucrul acesta nu poate continua si bugetul Romaniei nu va putea niciodata sa suporte aceasta crestere la nesfarsit. Ca urmare, introducem o dispozitie legala care spune ca toate pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei. Si lucrul acesta asaza un pic normalitatea si ii tratam egal pe toti pensionarii. Acum ei sunt tratati diferit”, a afirmat Tutuianu la TVR.
El a spus ca unii “au profitat” de anumite portite legale prin care si-au majorat veniturile, in ultimele sase luni, inainte de iesirea la pensie, subliniind ca lucrul acesta “nu mai poate continua”.
“Am ajuns in situatia aberanta in care unele pensii sunt mai mari decat salariile celor care lucreaza. Ai pensia mai mare decat daca ai lucra. Pensie de 110-120% fata de veniturile salariale. Lucrul acesta nu poate continua si nu-i poate stimula pe cei care muncesc si atunci principiul de la care pornim este ca pensia sa nu fie niciodata mai mare decat salariul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *