Ministrul Apararii, despre relatia cu Rusia: Nu discutam in acest moment de amenintari directe la adresa Romaniei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„As vrea sa folosim termenul „provocari”, nicidecum „amenintari”, din partea Rusiei, pentru ca nu vorbim in acest moment de amenintari care sa afecteze securitatea Romaniei, ci vorbim de provocari cum ne-a obisnuit Rusia in ultima perioada. Am spus si astazi in cadrul conferintei la care am fost invitat de catre senatorul James Inhofe si mai multi senatori ca noi ne confruntam la regiunea Marii Negre cu o serie de provocari la care putem sa raspundem doar conlucrand indeaproape cu aliatii nostri, in special intarind relatia transatlantica cu Statele Unite ale Americii”, a declarat Gabriel Les, la Antena 3, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, Romania nu va raspunde individual la „provocarile” din partea Rusiei, ci trebuie „sa ne pastram calmul si linistea”.
„Nu categoric, pentru ca suntem parte a unei aliante transatlantice iar noi vom raspunde in comun la aceste provocari pe care Rusia le face. Noi trebuie sa ne pastram calmul si linistea, pentru ca nu discutam in acest moment de amenintari directe la adresa Romaniei. (…) Sunt aspecte care tin de modul de lucru al Rusiei nu numai la noi in tara. Vorbim de zona de Balcani, de tot flancul estic, de tarile baltice si asa mai departe. Sunt aspecte pe care noi ar trebui sa le luam mult mai in serios si sa vedem cum reusim noi sa ne aparam in interiorul nostru, al tarii”, a mai spus Les.
Ministerul de Externe al Rusiei a transmis luni intr-un comunicat difuzat de agentia de presa oficiala TASS ca Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este direct responsabila de subminarea Tratatului privind Fortele Nucleare Intermediare (INF), intrucat a acceptat instalarea elementelor sistemului de aparare antiracheta al SUA in unele state europene membre ale Aliantei.
Potrivit diplomatiei ruse, colapsul INF „va avea consecinte grave si pe termen lung pentru intreaga arhitectura europeana de securitate, despre care Alianta sustine ca este extrem de preocupata, inclusiv pentru aliatii SUA din …

spot_imgspot_img