Ministrul Bogdan Trif: Adunarea Generala a Comisiei Europene pentru Turism va avea loc la Sibiu

Potrivit unui comunicat, ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a intalnit cu directorul executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, in contextul reuniunii Guvernului Romaniei cu reprezentantii Uniunii Europene la Bruxelles, cei doi perfectand detaliile organizarii, in tara noastra, a Adunarii Generale a Comisiei Europene Turism.
Ministrul Bogdan Trif a propus ca acest eveniment, la care vor participa reprezentanti ai autoritatilor responsabile de turism din peste 30 de tari, sa aiba loc la Sibiu, ideea fiind primita “cu toata deschiderea” de catre Eduardo Santander.
“Am discutat cu domnul Santander despre organizarea acestui eveniment la Sibiu, iar propunerea mea a fost primita cu toata deschiderea de catre domnia sa. Pentru Sibiu, o astfel de manifestare va fi marcanta in contextul preluarii Presedintiei Consiliului UE de catre Romania. Aceasta conferinta va pune turismul sub lumina reflectoarelor, va sublinia maturitatea eforturilor facute pentru dezvoltarea domeniului, dar mai ales va prezenta Romania ca importanta destinatie turistica in Europa si in intreaga lume”, a declarat dupa intalnirea de la Bruxelles cu Eduardo Santander, ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat in comunicatul mentionat.
Sursa citata a mai precizat ca ministrul Turismului a stabilit si un parteneriat informal privind promovarea Romaniei ca destinatie turistica pe platformele de comunicare ale Comisiei Europene pentru Turism.
De asemenea, Bogdan Trif a avut o intalnire bilaterala cu ministrul valon al turismului, Rene Collin, pe tema prioritatilor Romaniei in domeniu in timpul presedintiei consiliului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *