Ministrul Finantelor: ANAF a cerut intabularea casei pierdute de Iohannis in instanta. “Se va pune poprire pe conturi daca nu plateste”

Ministrul Finantelor a spus ca vineri?ANAF a depus o cerere catre Administratia Nationala de Cadastru prin care cere intabularea imobilului.
“Astazi s-a lamurit tot. Intr-un final, ANAF a trimis o cerere catre Administratia Nationala de Cadastru prin care cere intabularea imobilului lui Klaus Iohannis din Sibiu. Sunt mai mult de doi ani de zile de cand institutiile statului trebuia sa puna in aplicare legea. Aceasta e doar o parte, din fericire s-a facut o astfel de solicitare”, a declarat Teodorovici.
Ministrul Finantelor a afirmat ca, dupa inscrierea imobilului in Cartea Funciara, urmeaza notificarea presedintelui pentru a plati?suma de peste 1,2 milioane lei incasata din chiria imobilului, plus dobanzile de la data deciziei definitive a instantei.
El a spus ca, in conditiile in care au fost incepute demersurile pentru ca imobilul sa treaca in proprietatea statului, presedintele Iohannis ar putea sa ceara Ministerului Finantelor sa ii indice un cont pentru a plati banii. “Ar fi un bun exemplu pentru toti”, a sustinut ministrul Finantelor.
Intrebat daca va merge pana in situatia de a pune poprire pe conturile lui Iohannis si sechestru pe bunuri, Teodorovici a raspuns. “Da, daca asta prevede legea, categoric da”.
Teodorovici a mai spus ca, de asemenea, trebuie vazut care au fost motivele pentru care?nu a fost aplicata legea de la ramanerea definitiva a deciziei, in 2015, iar imobilul nu a fost trecut in proprietatea statului.
“Legea ne obliga sa nu lasam o astfel de situatie fara sa stim care au fost motivele pentru care nu a fost aplicata legea de la ramanerea definitiva a deciziei, in 2015. Trebuie sa avem o situatie foarte clara cu toate etaple parcurse de la ultuima decizie definitiva a instantei, ce au facut directiile juridice din Finante, din ANAF, ce au facut ministrii de Finante, sefii ANAF. Poate ca cineva a avut un interes pentru a nu aplica legea intr-un astfel de caz”, a declarat Teodorovici.
De asemenea, ministrul Finantelor a spus ca va avea o discutie cu seful ANAF, care invoca lipsa unui document de la minister pentru a cere intabularea imobilului in Cartea Funciara, si cu premierul Viorica Dancila.
“Saptamana viitoare, se va discuta la nivelul premierului. (…) Vreau sa discut cu premierul si cu seful ANAF situatia aceasta, pentru ca romanii pot vedea ca statul nu si-a facut treaba”, a afirmat Teodorovici.
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si seful ANAF Ionut Misa au intrat intr-o disputa privind casa din Sibiu pierduta in instanta de familia presedintelui Klaus Iohannis, Teodorivici spunand ca?asteapta motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciara ca imobilul sa treaca in proprietatea statului.?Ionut Misa i-a raspuns ca ANAF nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *