Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Guvernul va aproba, joi, programul de internationalizare a firmelor romanesti

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat, miercuri, ca va face toate demersurile pentru ca programul de internationalizare a firmelor romanesti sa fie aprobat in sedinta de Guvern de joi,?urmand sa mearga personal sa obtina avizele necesare de la Ministerul Justitiei, potrivit Agerpres.
“Astazi (miercuri – n. r.) trebuie sa ma duc sa ma lupt la propriu sa-mi iau toate avizele, pentru ca maine trebuie sa trecem, vreau sa nu intarzie acest lucru, hotararea de Guvern cu programul de internationalizare (a firmelor romanesti – n. r.). Mai am cateva ore sa-i conving pe cei de la Justitie sa-mi semneze avizele si credeti-ma ca nu este atat de usor, daca pana la urma trebuie un ministru sa bata drumul ca sa se duca sa-si ia avizul. Dar o fac, pentru ca este o prioritate. Saptamana aceasta, joi, internationalizarea trebuie sa intre in sedinta de Guvern si sa adoptam hotararea de Guvern in acest sens”, a spus ministrul, prezent la o conferinta pe tema dezvoltarii IMM-urilor.
El a amintit ca, prin intermediul acestui program, firmele au la dispozitie un grant de 50.000 de euro pentru a se promova pe pietele externe.
“Internationalizarea pentru care ma lupt sa treaca maine in Guvern este un program foarte important, care permite companiilor romanesti care doresc sa se internationalizeze in mod independent si nu sa faca parte dintr-un grup sau sa fie aleasa o locatie pentru ele in prealabil, sa primeasca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *