Mircea Dinescu amenintat cu puscaria de biserica

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Patriarhia Romana a amenintat, ieri, ca va sesiza Colegiul CNSAS si va cere sanctionarea lui Mircea Dinescu, deoarece a declarat despre fostul Mitropolit al Ardealului ca ar fi activat in Securitate, avand gradul de colonel.

Ieri, dupa aparitia declaratiei lui Mircea Dinescu, potrivit caruia IPS Antonie Plamadeala i-ar fi cerut lui Ceausescu sa-l faca general de Securitate, Patriarhia a anuntat ca va sesiza Colegiul CNSAS.

Potrivit Patriarhiei, declaratiile lui Dinescu sunt incompatibile cu statutul de membru al CNSAS. Patriarhia nu a omis sa precizeze ca, potrivit legii, „darea spre publicitate a unor date sau informatii din dosare de natura sa lezeze demnitatea, onoarea sau reputatia unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani”.

Dinescu a precizat ca declaratia sa este determinata de faptul ca CNSAS a anuntat ca va verifica dosarele ierarhilor Bisericii Ortodoxe Romane care vor candida pentru scaunul de Patriarh. Despre fostul Mitropolit al Ardealului, el a mai adaugat: „Exista o scrisoare a lui Plamadeala catre Ceausescu in care, pe 23 august, cerea sa fie avansat general, pentru ca a stat suficient timp colonel. Vor fi surprinsi sa afle ca informatiile pe care le-am dat publicitatii nu le am din vreun dosar de la CNSAS, ci dintr-o cu totul si cu totul alta sursa. Sa ma reclame unde doresc domniile lor!”.

spot_imgspot_img