Mircea Geoana este bintuit de spiritul lui Antonie Iorgovan

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Presedintele PSD: „Ne-a parasit in infatisarea lui omeneasca, dar spiritul lui este aici.

Rude, politicieni, studenti si colegi de la Facultatea de Drept i-au adus un ultim omagiu senatorului Antonie Iorgovan. Aproape 300 de persoane s-au strins ieri la prinz la Cimitirul Bellu pentru a-l conduce pe ultimul drum pe „parintele Constitutiei”. Doar citeva personalitati politice au putut fi zarite in cortegiul funerar, cei mai multi dintre senatori si deputati alegind sa participe la ceremonia de la Senat, care a precedat inmormintarii.
Printre primii sositi la slujba religioasa de la capela cimitirului au fost Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu, Valer Dorneanu si Ionel Blanculescu. Senatorii Sorin Oprescu, Gheorghe Funar, George Serban, Doru Ioan Taracila, Norica Nicolai, Ion Solcanu si-au luat si ei ramas bun de la Antonie Iorgovan. Mai retras, Adrian Nastase a preferat prima oara multimea strinsa pe marginea aleii, insa in capela s-a alaturat vipurilor din PSD. Au mai atras privirile curiosilor prezenti Irina Loghin si Gelu Voican Voiculescu. Slujba a fost oficiata de episcopul vicar patriarhal PS Vicentiu Ploiesteanu si de un sobor de preoti si diaconi.

Daca la slujba de la Bellu, politicienii s-au rarit, la ceremonia funerara de la Senat s-au aflat sute de demnitari, potrivit NewsIn. Cei mai multi au fost pesedistii, care nu au uitat de problemele din partid nici cu ocazia inmormintarii. Ei au stat in doua tabere separate, una formata in jurul lui Iliescu, cealalta condusa de Geoana. De altfel, liderul PSD nu a ezitat sa se dea in spectacol. Chiar daca nu figura pe lista celor care ar fi trebuit sa tina discursuri, Geoana a rostit citeva fraze pline de patetism, in memoria colegului caruia PSD i-a retras de doua ori sprijinul politic. „Cine va fi noul Toni Iorgovan care va apara Constitutia, fie aceasta, fie pe cea viitoare? Cine va avea taria sa se bata pentru crezul sau asa cum a facut-o Iorgovan?”, s-a intrebat liderul PSD. El a continuat: „Va spun ceva care se intimpla rar cind pleaca cineva dintre noi. Eu, unul, simt, cum simtim cu totii, ca spiritul sau este inca aici. Pentru mine, Toni Iorgovan nu a murit. Ne-a parasit in infatisarea lui omeneasca, dar spriritul lui este aici si va ramine cu noi”. In discursul sau, Geoana nu a uitat sa pomeneasca de trecerea in lumea celor drepti a lui Ralu Filip si Florian Pittis, spunind ca acest an a fost unul „blestemat”. Plina de patos a fost si interventia lui Adrian Paunescu, care a recitat o poezie compusa in memoria lui Iorgovan. Verginia Verdinas a simtit nevoia sa spuna ca Iorgovan „avea gustul devorator al absolutului”. Citeva cuvinte au rostit si Ion Iliescu, si Norica Nicolai, care au fost apropiati de senatorul PSD. Antonie Iorgovan a murit joi, la virsta de 59 de ani, din cauza unui cancer la pancreas.

spot_imgspot_img