Mircea Ionescu-Quintus pune cruce fuziunii PNL-PDL: “E nevoie de o alianta”. REACTIA lui Antonescu

de Sorina Ionasc Publicat la: 01.07.2014 15:02 Ultima actualizare: 01.07.2014 16:19

Fostul presedinte al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, sustine ca, cel putin procedural, o fuziune intre PDL si PNL nu este posibila, pentru ca nici liberalii, nici pedelistii nu pot renunta la nume si la valori. In replica, Crin Antonescu spune ca negocierile privind fuziunea trebuie sa continue, invocand in acest sens decizia Congresului liberalilor.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat ca o fuziune intre PNL si PDL nu ar fi posibila pentru ca nici unul dintre cele doua partide nu poate renunta la nume si la valorile sale.
“Am vazut insa atitudinea PDL ca are istorie si traditie, o fi avand-o, si ca nu pot renunta la nume. Iar noi, prin statutul nostru, se arata ca nu putem renunta la nume si la valorile partidului. In conditiile acestea, nu vad cum este posibila o fuziune”, a declarat Quintus, contactat de gandul.

Pe de alta parte, fostul presedinte liberal a punctat faptul ca o unire a PNL si PDL este necesara, mai ales in prag de alegeri prezidentiale.
“Nu sunt impotriva fuziunii pentru ca eu am facut trei fuziuni cat am fost presedintele PNL si toate s-au facut prin absorbtie. Eu zic ca e nevoie sa ne impreunam fortele, sub o forma care sa nu atinga identitatea celor doua partide, de exemplu o alianta”, a adaugat Quintus.

Antonescu: Trebuie facute toate eforturile rezonabile pentru a face o fuziune
Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, sustine ca este de dorit ca PNL si PD sa fuzioneze, lasand la o parte varianta unei aliante.
“Trebuie facute toate eforturile rezonabile pentru a face o fuziune. Avem un mandat al congresului de fuziune dat noii conduceri a PNL, avem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *