Mircea Sandu: “Vom pune in aplicare decizia Curtii de Apel, primind Craiova in L2, dar vom face recurs. Mititelu nu vrea jucatori, el vrea bani de la FRF”

de Adrian Petculescu Postat la: 25.06.2012 18:46 Ultima actualizare: 25.06.2012 18:47

DARIUS MITRACHE / MEDIAFAX FOTO
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, la Sport.ro, ca federatia va pune in aplicare hotararea Curtii de Apel Bucuresti, care a anulat, luni, excluderea Universitatii Craiova, primind clubul oltean in Liga a II-a, si a adaugat ca va ataca decizia cu recurs.
“Este dreptul meu sa respect decizia, dar sa spun ca este un abuz, pe care il vom ataca in recurs. Vom pune in aplicare decizia instantelor. A fost exclusa din Liga a II-a. I se da locul Craiovei in Liga a II-a, punct! Nu vom negocia nimic. Sa ceara jucatori, e dreptul lui Mititelu! Maine dam drumul la recurs. Instanta trebuia sa spuna clar: nu suntem in materie. E recurs, la Inalta Curte judeca trei sau cinci judecatori, sunt mai profunzi in analiza”, a spus Sandu.
Mircea Sandu a afirmat ironic ca va desfiinta comisiile federatiei si va trimite toate cazurile fotbalistice sa le judece Curtea de Apel, precizand totdata ca se va plange la FIFA de situatia creata prin hotararea de luni. “Vom desfiinta comisiile din cadrul federatiei, probabil se va desfiinta si TAS-ul si sa judece doamna judecator. Sa judece si cartonasele rosii. Hotararea provizorie de excludere a Universitatii Craiova a fost validata de Adunarea Generala. Vad ca domna judecator nu tine cont de asta, dar e problema ei. Am depus sapte documente ca sa o lamurim cu ce se mananca fotbalul asta si care sunt legile lui si le-a respins pe toate. Fotbalul romanesc va avea foarte mult de suferit pentru ca eu ma voi adresa la FIFA. Nu are rost sa mai avem comisii, sa judece judecatoarea buclucasa si cu asta basta!”, a precizat seful FRF.
El l-a criticat pe primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, pentru implicarea in acest caz si crede ca Mititelu incearca sa obtina nu jucatorii pierduti liberi de contract, ci bani de la federatie. “Craiova si doamna primar (n.r. – Olguta Vasilescu) sa se duca sa-si ia jucatorii inapoi de pe unde sunt, e problema lor. Dar Mititelu nu vrea jucatorii, pentru ca are datorii la ei. Nu are cum sa mai faca fotbal pentru ca nu mai are un niciun ban. Nu vedeti ce cere el? El cere bani. Nu o sa obtina niciodata bani de la federatie! A fost un abuz si prezenta primaritei, care habar n-are de fotbal, nu a avut bunul simt sa dea un telefon la federatie. A dat declaratii prin ziare ca ne pune cu rotile in sus, ne da pe este cap. Este posibil sa te exprimi asa?”, a mentionat Sandu.
Presedintele FRF a afirmat ca are un dosar al lui Mititelu, intocmit de ANAF Craiova, si se va prezenta cu el la procurorul general: “Cine il acopera pe Mititelu? Stiti ce dosar are de la ANAF Craiova, cu grup infractional, cu evaziune fiscala, cu spalare de bani, cu privatizare frauduloasa a societatii Pomicola? Te ingrozesti. Si DIICOT-ul Craiova sta pe loc. Ma duc la procurorul general – acum ca am intrat intr-o disputa cu domnul Mititelu – cu dosarul respectiv, sa vedem de ce nu se intampla nimic. Procurorul general trebuie sa ne dea raspuns in 30 de zile”.
Curtea de Apel Bucuresti a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in 20 iulie 2011.
“Instanta dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, in ceea ce priveste excluderea provizorie dictata de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea pana la solutionarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *