Mitsubishi ar putea intra in industria globala de armament: furnizor pentru F-35 Lockheed.

Grupul Mitsubishi ar putea intra in industria producatoare de armament, fiind foarte aproape de semna un contract cu BAE Systems, cea mai mare companie europeana din industria de armament. Mitsubishi ar urma sa devina furnizor pentru avionul militar F-35, potrivit businessinsider.com.
Mitsubishi?Heavy Industries, una dintre ramurile principale ale gigantului japonez Mitsubishi, cunoscut mai ales ca producator al celebrelor avioane de vanatoare “Zero”, din al doilea razboi mondial, ar putea ajunge la un acrod cu britanicii de la BAE Systems in ceea ce priveste furnizarea de componente pentru partea din spate a fuzelajului avionului?Lockheed Martin F-35.
Mitsubishi Heavy a castigat deja un contract de 620 milioane dolari, pentru asamblarea a 42 avioane F-35, care urmeaza sa fie livrate guvernului Japonez. Totusi implicarea in productia propriu-zisa a avionului, prin furnizarea de componente, ar fi o premiera pentru un producator auto japonez.
Piedici ar putea aparea pe plan economic, Mitsubishi avand nevoie sa obtina garantii ca o parte din productia sa va fi subventionata de statul japonez, altfel producatorul ar putea iesi in pierdere.?
Cu toate ca guvernul nipon vrea sa creasca rolul companiilor industriale nationale in procesul de productie al lui F-35, pana in prezent nu au fost facute declaratii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *