Moarte misterioasa la Buenos Aires

Un magistrat care acuza presedintele argentinian, Cristina Kirchner, ca impiedica – in profitul Iranului – ancheta asupra atentatului comis impotriva centrului evreiesc AMIA in 1994 a fost descoperit mort in apartamentul sau din cartierul Puerto Madero din Buenos Aires. Procurorul argentinian Alberto Nisman urma sa compara luni dimineata in fata unui comitet al Camerei Deputatilor pentru a prezenta afacerea AMIA, la cererea mai multor grupuri de opozitie.
?O masina-capcana a ucis 85 de persoane la 18 iulie 1994 la sediul Asociatiei mutuale israeliana din Argentina. Nisman era procuror in aceasta afacere din 2004 si miercuri i-a acuzat pe Kirchner, ministrul de Externe, Hector Timerman, si alti responsabili ca acopera inalti responsabili iranieni suspectati ca se afla in spatele celui mai sangeros atentat perpetuat contra comunitatii evreiesti dupa sfarsitul celui ?de-al doilea razboi mondial.
Pista iraniana a fost urmarita de anchetatori argentinieni si printre altii au fost acuzati ca instigatori ai atacului Ahmah Vahidi, fost ministru iranian al Apararii, Mohsen Rabbani, fost consilier cultural la ambasada Iranului la Buenos Aires, Fallahijan Ali, fost ministru al Informatiilor, Mohsen Rezzai, fost sef al Gardienilor Revolutiei si fostul diplomat Ahmad Reza Ashgari.
Dupa mai multi ani de anchete, Cristina Kirchner a anuntat in ianuarie 2013 ca a semnat un acord cu regimul de la Teheran care a creat o “Comisie a adevarului”, compusa din juristi internationali care vor face lumina. Acordul cu Iranul a fost aprobat de Congresul argentinian. Pentru Nisman, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *