Moartea celor doi jurnalisti americani, impuscati in direct, „pateaza” mandatul lui Barack Obama

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Moartea lui Alison Parker si a lui Adam Ward, cei doi jurnalisti impuscati in timpul unei transmisiuni in direct, reaprinde discutia privind controlul armelor de foc in SUA. Casa Alba a facut un nou apel privind stabilirea unei legislatii care sa puna punct atacurilor de acest fel.

Uciderea celor doi jurnalisti ai postului de televiziune WDBJ-TV in timpul unei transmisiuni in direct a redeschis o rana mai veche: dezbaterea privind controlul armelor de foc in Statele Unite ale Americii.
Dupa moartea lui Alison Parker si a lui Adam Ward, care au fost impuscati mortal de un fost coleg, Casa Alba a cerut din nou o legislatie care sa stopeze aceste tragedii.
Josh Earnest, purtator de cuvant al presedintelui Barack Obama, a aratat ca Congresul american ar putea lua masuri a”de bun simt”, care ar limita dramele de tipul celei recente, devenite a”foarte frecvente” in America, relateaza The Guardian.
a”Acesta este inca un exemplu a violentei armate care devine mult prea obisnuita in comunitatile mici sau mari de pe tot teritoriul Statelor Unite”, a spus Earnest. a”In vreme ce nu exista niciun fel de legislatie care sa puna capat violentelor din tara, exista niste masuri pe care doar Congresul le poate lua si care stim ca ar avea un impact semnificativ in reducerea violentei cu arme in aceasta tara”, a adaugat el.
De asemenea, Hillary Clinton, care va candida la alegerile prezindentiale din anul 2016 si care a fost secretar de stat in administratia Obama, a deplans atacul armat recent.
Intr-un mesaj publicat pe contul ei de Twitter, aceasta ?s-a declarat a”devastata si furioasa” si a subliniat necesitatea unei actiuni immediate a”in vederea opririi violentei ce implica arme de foc”. a”Nu mai putem astepta”, a sustinut Hillary Clinton.
Si Terry McAuliffe, guvernatorul Virginiei, a avut o reactie cu privire la acest incident, condamnand usurinta cu care americanii pot sa-si cumpere arme si criticand faptul ca propunerile sale pentru reglementarea acestui aspect au fost ignorate.
a”Am pus problema anul trecut. Nu a vazut, insa, niciodata lumina zilei”, a afirmat McAuliffe. a”Oricarei persoane care cumpara o arma din Commonwealth, Virginia, ar trebui sa ii fie verificat trecutul. Te duci la magazin, iti prezinti licentaa?? Nu dureaza decat trei, patru,poate maxim cinci minute”, a completat guvernatorul.
Pe de alta parte, insusi presedintele Barack Obama marturisea, in timpul unui interviu acordat pentru BBC in iulie 2015, ca a”cea mai mare frustrare” a mandatului sau este chiar problema controlului armelor.
a”Statele Unite ale Americii sunt singura tara dezvoltata de pe planeta unde …

spot_imgspot_img