Moda in vremuri de recesiune. Fuste mai scurte, bluze transparente?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cel mai important eveniment din calendarul modei americane este in plina desfasurare la New York.

Altadata prilej de extravagante si petreceri grandioase, prezentarile de anul acesta sunt croite cu mare economie de resurse. Unii creatori au fost chiar nevoiti sa isi anuleze defilarile cu totul, din lipsa de bani.

Creatorii de moda nu-si mai permit sa ignore criza economica. Fata-n fata cu recesiunea, acestia s-au vazut nevoiti sa taie drastic la capitolul defilari. Prima victima, Saptamana modei de la New York, unde numarul show-urilor a scazut de la 68, anul trecut, la 64, anul acesta.

Alti designeri au gasit o alternativa si mai ieftina. Betsey Johnson, de exemplu, a ales sa isi prezinte creatiile pentru primavara-vara in atelierul personal.

Tehnica moderna poate oferi o mana de ajutor pe timp de criza. O stie bine Alice Temperey, care isi prezinta colectia prin intermediul unui filmulet video.

In Rusia insa, recesiunea inseamna si intoarcerea la traditii. Pe strazile din marile orase au reaparut traditionalele valenki, incaltarile confectionate din pasla, care pot lua orice forma, de cizma, bocanc sau pantof. Si, cum mai nou sunt vopsite in culorile la moda, rusii si mai ales rusoaicele le-au adoptat imediat.

spot_imgspot_img