Modificarea Codului Fiscal de la 1 ianuarie 2018. Misa: Se reduce numarul contributiilor de la 9 la 3. VEZI DOCUMENTUL

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a prezentat modificarile avute in vedere in Ordonanta de Urgenta?pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal:?
Reducerea impozitului pe venit la 10% pentru salariati, pensionari, chirii, venitui din dobanzi, drepturi de autor, alte venituri, cu exceptia veniturilor din dividende
Se reduc contributiile sociale cu 2 procente?
Se transfera contributiile de la angajator la angajat
“Ordonanta vizeaza reducerea numarului de contributii sociale de la noua contributii, cat sunt in prezent, la trei contributii, ramanand doar CAS, CASS si contributia asiguratorie pentru munca. Indiscutabil ca aceasta masura va reduce birocratia din punct de vedere fiscal si e o masura care simplifica foarte mult elementul de administrare fiscala si va reduce, totodata, costurile efectuate de angajator”, a declarat Ionut Misa in deschiderea sedintei de guvern, in care a prezentat modificarile aduse Codului fiscal.
majorarea nivelului salariului brut de la care se acorda deducerile
Ministrul Finantelor Publice a prezentat, ca pe o alta “masura benefica” pentru salariati, “majorarea nivelului salariului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala”.
“Creste de la 1.500 de lei, in prezent, la 1.950 de lei, in viitor, limita pana la care deducerile se acorda in suma fixa in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere. De asemenea, de la 3.000 de lei, in prezent, e o crestere la 3.600 de lei in viitor, reprezentand limita maxima pana la care deducerile se acorda in mod degresiv. Masura este luata pentru a veni in sprijinul salariatilor care realizeaza venituri mici in prezent si o forma de ajutor a acestora, avand in vedere ca o anumita suma din veniturile de natura salariala se scade din baza impozabila. Se acorda in baza acestei masuri deduceri pentru persoanele care nu au persoane in intretinere, si aici e vorba de o deducere de 510 lei, dar, de asemenea, pentru persoanele care au persoane in intretinere se acorda deduceri care pornesc de la 670 de lei pana la 1.340 de lei, in functie de numarul de persoane aflate in intretinere”, a explicat Misa.
Ministrul Ionut Misa a adaugat ca masura “micsoreaza povara fiscala asupra fortei de munca, favorizand ocuparea fortei de munca si contribuind la cresterea angajarii cu forme legale”.
VEZI PROIECTUL de ORDONANTĂ DE URGENTĂ DE MODIFICARE A CODULUI …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *