MOL cumpara 124 de benzinarii Agip

Potrivit Agerpres, aceasta este tranzactia anului pe piata de combustibili din Cehia, un acord definitiv urmand sa fie anuntat in scurt timp. In schimb, purtatorul de cuvant al MOL, Tamas Berzi, a refuzat sa faca comentarii. “Nu comentam zvonurile care circula pe piata”, a spus Tamas Berzi.
MOL detine deja 24 de benzinarii marca Slovnaft in Cehia si alte 15 benzinarii marca Pap Oil. Gratie noii achizitii, grupul ungar va ajunge sa detina 273 de benzinarii in Cehia, devenind al doilea jucator de pe piata dupa lantul Benzina, controlat de grupul polonez PKN Orlen via divizia sa ceha Unipetrol, care are 340 de benzinarii.
Potrivit “Hospodarske noviny”, MOL nu va plati bani gheata pentru benzinariile Agip ci va ceda grupului italian ENI participatia sa la rafinaria de la Mantova, nordul Italiei plus o parte din benzinariile sale italiene. De asemenea, publicatia sustine ca ENI poarta discutii privind vanzarea participatiei sale la Ceska Rafinerska, singura companie de rafinare din Cehia, participatie pe care grupul italian ar putea sa o vanda grupului polonez PKN Orlen.
Grupul MOL are operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 30.000 de angajati in intreaga lume. Compania are o retea de peste 1.700 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud – Est, dintre care 143 in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *