Moody”s: Relaxarea fiscala din Romania poate afecta perspectivele bugetare si competitivitatea economiei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Romania a inregistrat progrese semnificative in procesul de corectare a dezechilibrelor sale macroeconomice si de consolidare a finantelor, dar exista riscul ca relaxarea fiscala sa duca la o deteriorare a perspectivei fiscale a Guvernului si a competitivitatii economiei, se arata raportul anual al agentiei de evaluare financiara Moody”s Investors Service.
„Punctele tari ale creditului Romaniei sunt reprezentate de nivelul moderat al poverii datoriei publice si de imbunatatirea cadrului institutional, pe fondul continuarii procesului de integrare in UE. Alte puncte tari sunt perspectivele favorabile de crestere pe termen mediu si competitivitatea economica a tarii”, a afirmat Simon Griffin, vicepresedinte Moody”s si coautor al raportului.
Principalele provocari la adresa creditului Romaniei includ: limitarea cresterii cheltuielilor guvernamentale in 2016, sporirea absorbtiei fondurilor europene si intarirea guvernantei companiilor de stat, se arata in raport.
Pentru urmatorii doi ani, Moody”s se asteapta la o crestere medie a economiei Romaniei aproape de 3-4% anual. Anul acesta, PIB-ul ar urma sa accelereze la 4,8%, in urma stimulentelor fiscale solide, si apoi sa ajunga la un ritm mai sustenabil, de 3,7% in 2017 si de …

spot_imgspot_img