Moscova vrea delistarea companiilor ruse de la bursele straine

Companiile ruse ar trebui sa ia in considerare delistarea actiunilor de la bursele straine si tranzactionarea acestora la Moscova, pentru cresterea securitatii economice, pe fondul tensiunilor legate de Ucraina, potrivit vicepremierului Igor Suvalov, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
“Companiile si consiliile lor de administratie ar trebui sa analizeze daca este necesar ca actiunile sa fie tranzactionate in continuare pe bursele straine. Este o problema de securitate economica”, a spus Suvalov marti, dupa o sedinta de guvern.
Anexarea Crimeei de catre Rusia, luna trecuta, a determinat Statele Unite si Uniunea Europeana sa impuna sanctiuni unor oficiali rusi si unor banci din aceasta tara, in timp ce guvernul de la Moscova a fost nevoit sa anuleze emisiuni de obligatiuni denominate in ruble in cinci din ultimele sase saptamani.
Companii precum Yandex, VimpelCom si Mail.ruGroup sunt listate doar in strainatate.
“Piata de capital devine mai complicata si mai inchisa pentru companiile ruse. Acest fapt este resimtit de exportatori si de cei care s-au imprumutat in strainatate”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *