Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca motiunea de cenzura privind rectificarea bugetara va fi semnata, pe langa parlamentarii PNL si UDMR, de cei ai minoritatilor, dar si de parlamentari ai PSD si, chiar, PDL.
In contextul unei discutii privind motiunea de cenzura care trebuie negociata si semnata de UDMR, Radu Stroe a mentionat ca motiunea de cenzura a PNL va fi semnata si de alti parlamentari, in afara de cei ai UDMR, printre care si cei de la PSD si PDL.
„Vor fi minoritatile, parlamentari de la PSD, chiar si de la PDL”, a spus Stroe.
Intrebat cine sunt acesti parlamentari pe care a caror semnatura se poate baza PNL, Stroe a replicat ca liberalii vor face publice numele lor „la momentul potrivit”.
La randul sau, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca „Varujan Vosganian va prezenta, in sedinta de luni, un prim text al motiunii de cenzura”, care urmeaza sa fie „negociat si cu UDMR”.
„Suntem practic in curs de depunere. Exista aici o chestiune legata de o propunere o propunere a UDMR privind atacarea OUG de rectificare la CCR, transmiterea unei sesizari de noconstitutionalitate. Dar aceste doua demersuri se pot desfasura in paralel”, a mai spus Orban.
Orban a spus ca „baza motiunii de cenzura a PNL este modificarea politicii fiscale, prin introducerea impozitului forfetarcare practic va distruge sute de mii de intreprinderi si va lasa fara locuri de munca peste 500.000 de romani”.
Intrebat daca e o motiune la care participa si UDMR sau o motiune PNL-UDMR, Orban a spus ca liberalii nu tin neaparat la „paternitate”.
„Orice semnatar al motiunii de cenzura este co-participant la aceasta motiune de cenzura. Suntem extrem de deschisi, UDMR are la nivelul Parlamentului si nu numai specialisti extrem de buni. Noi suntem deschisi la orice fel de propunere si sugestie venite din partea colegilor nostri parlamentari din UDMR”, a conchis Ludovic Orban.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu refuza o motiune de cenzura comuna cu PNL, discutiile cu liberalii fiind purtate, in special, de catre grupul de la Camera Deputatilor, condus de Marton Arpad.