Motiunea simpla depusa de PNL impotriva ministrului Culturii va fi dezbatuta astazi in plenul Camerei Deputatilor

Motiunea – semnata de 108 parlamentari ai grupurilor PNL, USR si PMP – va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor de la ora 17.00, iar miercuri este programat votul.
“Prezenta motiune este despre trezirea la realitate, in ultimul ceas, a ministrului Culturii si a guvernantilor actuali sa faca ceva pentru ca romanii sa poata celebra Centenarul Marii Uniri asa cum se cuvine. (…) In acest context, deputatii opozitiei considera necesara o dezbatere publica avand ca tema gasirea de solutii pentru reconsiderarea unui plan national dedicat Centenarului Marii Uniri”, se arata in textul motiunii.
“Am constatat cu tristete si ingrijorare ca experienta dumneavoastra de director de teatru binecunoscuta nu o puteti demonstra si in activitatea Ministerului”, ii transmit initiatorii motiunii ministrului Culturii.
Ei mai spun ca actiunile si declaratiile ministrului Culturii au demonstrat “incoerenta actului de guvernare” privind Centenarul si acuza lipsa de transparenta a ministerului,?blocajul institutional, lipsa dialogului cu Parlamentul si a strategiei de dezvoltare.
In textul motiunii este amintit faptul ca George Ivascu nu a dat curs niciunei invitatii de a participa la discutii in?Comisia de cultura din Camera Deputatilor: “Ce ati facut dumneavoastra?? Nu ati dat curs nici acelei invitatii (din februarie, n.r.) si nici altor alte trei solicitari ulterioare”. “Cu stupoare am aflat, chiar de pe site-ul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, faptul ca mesajul ministrului Culturii la Leipzig a fost transmis de catre secretarul de stat Alexandru Oprean. Asadar nu v-ati prezentat nici la Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor si nici la Targul International de Carte de la Leipzig. Va caracterizeaza ABSENTA, domnule ministru!”.
Este adusa in discutie si problema anularii celor peste 2.000 de proiecte aprobate la finalul anului trecut de ministrul Culturii de la acea vreme, Lucian Romascanu si “amanarea celebrarii Centenarului pana in anul 2021”, facand referire la proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 5/2017 privind stabilirea unor masuri organizatorice la nivelul administratiei publice centrale cu privire la Centenarul Romaniei.?
“Regretabil este faptul ca in Anul Centenarului Marii Uniri, luptele interne din PSD si desele schimbari in randul ministrilor Culturii si in randul secretarilor de Stat ai Departamentului Centenar au pus cruce pregatirilor proiectelor de tara dedicate celor 100 de ani de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *