Motivarea instantei in cazul lui Dumitru Dragomir

Tribunalul Bucuresti a ajuns la concluzia ca probele anchetatorilor nu dovedesc, la acest moment, implicarea lui Dumitru Dragomir in “comiterea unor activitati cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionista de Fotbal”, cata vreme acesta nu si-a insusit bani din presupusa infractiune,?relateaza Mediafax.
Concluzia apare in motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucuresti (TB) a respins propunerea de arestare preventiva a fostului sef al al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).
Judecatorul de drepturi si libertati Raul Alexandru Nestor de la TB, care a decis cercetarea in libertate a lui Dragomir, arata in motivare ca acuzatiile aduse acestuia nu sunt probate de dovezile aduse de anchetatori.
Magistratul noteaza, in documentul citat, ca “mijloacele de proba administrate in cauza, interpretate in mod coroborat, permit retinerea presupunerii conform careia s-a recurs la serviciile unei societati de intermediare in scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizata a meciurilor de fotbal”.
“Faptul ca o asemenea procura ar fi anterioara hotararii AGA prin care s-a discutat posibilitatea apelarii la un intermediar (a carui existenta este confirmata atat de inculpatul Corbu Mihai, cat si de martorul Tarau Adrian) nu este in masura sa demonstreze cu certitudine implicarea inculpatului Dumitru Dragomir in comiterea unor activitati cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionista de Fotbal. Mai mult, in conditiile in care exista presupunerea rezonabila conform careia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi militat pentru reducerea comisionului acordat firmei intermediare, este greu de presupus in actualul stadiu al cercetarilor caracterul prejudiciabil al faptelor pentru care inculpatul Dragomir este cercetat”, se arata in motivare.
Judecatorul Nestor mai precizeaza ca LPF nu s-a constituit parte civila in cauza, ceea ce inseamna ca institutia nu se simte prejudiciata de pretinsele fapte invocate de anchetatori.
“Desigur ca valoarea de aproximativ 2.800.000 de euro este una extrem de ridicata, insa, din analiza actelor si lucrarilor cauzei, nu rezulta ca Liga Profesionista de Fotbal ar fi reclamat existenta unui asemenea prejudiciu, la dosar neexistand nici macar o cerere de constituire ca parte civila in procesul penal”, explica magistratul.
Nestor mai arata ca “un alt element extrem de important in aprecierea pozitiei inculpatului Dragomir Dumitru fata prejudiciul pretins provocat prin faptele sale este ca niciun mijloc de proba administrat in cauza nu permite retinerea faptului ca si-ar fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *