Motive pentru care masina de cusut Singer ramane fascinanta

Niciun alt brand de mașini de cusut nu va starni atat de mult interes precum Singer. Mituri ce o leaga de Germania, al Doilea Razboi Mondial și averi inimaginabile au transformat creația unui fiu de imigranți nemți intr-o sursa inepuizabila de teorii.
Isaac Singer este fiul a doi emigranți germani și, din acest motiv, multe persoane au crezut ca firma acestuia este de origine germana, chiar daca fondatorul s-a nascut și și-a inceput afacerea in Statele Unite ale Americii. Un mit celebru susține chiar ca, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, piloții germani evitau bombardarea fabricilor Singer din teritoriul țarilor europene deoarece le considerau de origine germana.
Deși mașinile de cusut Singer se remarca prin performanța, faima acestora se datoreaza, in principal, multitudinii de zvonuri și mituri din jurul lor. Cine nu a auzit pana acum de faimoasele mașini de cusut Singer, in special in urma escrocheriilor in care acestea erau folosite, chiar și in Romania?
Cele mai populare mituri susțin ca, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, evreii care incercau sa iși ascunda averile din pricina faptului ca se temeau ca acestea vor fi confiscate sau furate, iși ascundeau platina in interiorul mașinilor de cusut Singer, astfel incat acestea sa nu fie recunoscute sau remarcate. Bineințeles, nimeni nu a reușit sa demonstreze ca este adevarat insa farmecul istoric al acestei povești a fascinat o mulțime de persoane.
De altfel, se spune ca unele mașini de cusut Singer au inscripționate numere de serie care reprezinta, de fapt, conturi bancare ascunse, bineințeles, tot ale evreilor. Pe parcursul ultimului secol, o mulțime de oameni au incercat sa intre in posesia unor astfel de mașini de cusut Singer sau au cazut prada escrocheriilor in care anumiți infractori se prefaceau colecționari.
Indiferent de numarul miturilor ce inconjoara mașina de cusut Singer, aceasta ramane un etalon al performanței in clasa de produse ce pare sa capete din ce in ce mai multa popularitate in randul noilor antreprenori ce se ocupa cu fabricarea produselor artizanale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *