Motivul pentru care Ferrari nu vrea sa mai auda de industria auto

Ferarri nu vrea sa mai fie asociat cu industria auto

Ferrari vrea sa se listeze pe bursa de la New York si cere sa fie evaluat ca un producator de bunuri de lux, cum sunt Prada si Hermes International, nu ca un producator auto.

Ferrari ar putea fi evaluata la 10-11 miliarde de euro, in oferta publica initiala prin care grupul Fiat Chrysler Automobiles vrea sa vanda o participatie de 10% la divizia producatoare de automobile de lux, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Evaluarea s-ar putea modifica pe fondul volatilitatii pietei provocata de izbucnirea scandalului din jurul Volkswagen, care a trisat in timpul testelor de poluare ale unora dintre modelele diesel ale grupului, cu ajutorul unui soft ilegal, scrie Mediafax.
Directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, care este si presedinte ale Ferrari, a insistat in ultimele luni ca marca trebuie evaluata ca un producator de bunuri de lux, cum sunt Prada si Hermes International, nu ca un producator de automobile.
Acele companii sunt tranzactionare la peste 20 de ori profitul operational, mai mult decat dublu comparativ cu media evaluarilor producatorilor auto.
“O evaluare ca un producator de lux este justificata de capitalul Ferrari, marjele de profit si lipsa de elasticitate a preturilor”, a declarat Adam Wyden, fondator al ADW Capital Partners, companie care detine actiuni Fiat Chrysler.
Ferrari ar putea fi evaluata la 12-14 ori profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) estimat pentru 2015, a spus una dintre surse.
Ferrari a dus o politica de restrictionare a vanzarilor la circa 7.000 de automobile pe an pentru a proteja reputatia premium a masinilor, dar intentioneaza totusi sa majoreze productia, care include modele precum 488 Spider, de 235.000 de euro, de la circa 7.200 de vehicule in acest an la 9.000 de unitati in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *