Mugur Isarescu, intalnire cu Eugen Teodorovici dupa scandalul pe “taxa lacomiei”

Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala (CNSM) are programata o sedinta extraordinara.
Este prima sedinta CNSM din acest an. A fost convocata de BNR, care a propus o discutie despre OUG 114/2018. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, se vor intalni sa discute despre taxa pe activele financiare ale bancilor.
“Nu avem aceasta taxa pe lacomie pentru a taxa, ci pentru a descuraja o practica incorecta fata de romani, fata de cei care au imprumuturi in lei si in acest sens o sa fie luni o discutie, o reuniune la Banca Nationala, o intalnire la care se va discuta si felul in care se stabileste azi ROBOR-ul in piata, cat de transparent se face acest lucru, daca este cea mai buna solutie sau poate gasim alte solutii, dar intr-adevar noi am prevazut in buget 0 lei ca impact, pentru ca nu dorim sa taxam”, sustine ministrul de finante.
“Sansa este una foarte mare in a schimba ceea ce se intampla azi in piata. Asa cum stau lucrurile, exista loc de mult, mult mai bine, sa spunem. Adica trebuie sa fie un lucru stabilit transparent, ca toti sa stie, sa cunoasca modul in care acest ROBOR, care influenteaza absolut orice imprumut in lei, se stabileste si atunci vom putea sa avem cu totii aceeasi intelegere. Dar atata timp cat nu sunt mecanisme foarte clare pentru toti cetatenii – pentru ca sunt intrebari si in Parlament, avem colegi in Parlament care invita la discutii? Banca Nationala si acolo se ridica intrebari din toate partile – inseamna ca ceva trebuie clarificat”, a spus Eugen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *