Muraturile in otet din comert pot cauza cancer gastric din cauza aditivilor

“Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita in industria alimentara, iar consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, acoperind calitatea scazuta a ingredientelor principale, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC, potrivit publika.md.
Rezultatele analizei APC arata ca cele mai frecvente modificari ale produselor supuse conservarii si pastrarii se refera la schimbarea caracteristicilor fizice (de forma si senzoriale, ale structurii) si la producerea de reactii si substante de reactie (gaze, lichide). Alte modificari vizeaza pierderea de umiditate si substante utile, dezvoltarea de medii cu elemente microbiene daunatoare, dar si folositoare (bacterii, mucegaiuri, ciuperci), admit realizatorii analizei citate.
Un obiectiv in analiza continutului muraturilor din comert a fost legat de informatiile nutritionale, iar studiul prezinta o valoare energetica per 100 grame care variaza intre 11 kcal si 31 kcal. De asemenea, cantitatea de zahar adaugat variaza intre 1,82 grame si 15 grame pentru 100 de grame de produs, scrie descopera.ro
“Produsele analizate au un continut ridicat de sare, care variaza intre 1,13 grame si 2,7 grame/per produs. Persoanele care consuma o cantitate de sare mai mare decat media au o presiune sanguina mai mare si au un risc crescut de hipertensiune arteriala. Un adult are nevoie de 1,6 grame de sodiu zilnic, pe care si-l procura dintr-o lingurita rasa de sare (6 grame)”, mai sustin reprezentantii APC.
Pentru a evita consumul de aditivi alimentari pe care muraturile comercializate le contin, reprezentantii Asociatiei citate recomanda consumarea conservelor de casa, deoarece pe langa alegerea legumelor si folosirea unei retete proprii, sunt mai sanatoase.
La prepararea conservelor de casa, specialistii sustin ca etapa cea mai importanta o reprezinta spalarea mainilor, a ustensilelor si a vaselor pentru conserve cu detergent. De asemenea, legumele si fructele trebuie sa fie coapte, proaspete, din productie locala, fara defecte si putregai, iar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *