Muse, fenomenul muzical britanic

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Una dintre cele mai apreciate formatii de rock alternativ din Europa, Muse, va concerta pe 6 octombrie, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. De-a lungul celor zece ani de cariera, trio-ul britanic se poate lauda cu albume de succes si numeroase premii.

Povestea celor de la Muse a inceput in 1997, la Teignmouth, Devon, Anglia, cu Matthew Bellamy (vocal, chitara, pian, clape), Chris Wolstenholme (fundal vocal, chitara bas, clape) si Dominic Howard (tobe si percutie). Trupa si-a schimbat de mai multe ori numele, pana a ajunge la varianta finala, Muse. In 1994, cei trei au participat la un concurs local de muzica sub titulatura Rocket Baby Dolls, pe care l-au castigat. Dupa acest succes, baietii si-au schimbat numele in Muse si au renuntat la slujbe si studii.

Patru ani mai tarziu, trupa a fost remarcata de Dennis Smith (proprietarul studioului Sawmills, care a fost printre initiatorii casei de discuri Taste Media, creata special pentru Muse). In aceasta perioada, Matthew, Chris si Dominic fac primele inregistrari, scotand primul EP, „Muscle Museum”, care nu a fost vazut cu ochi buni de critici. Cu sprijinul casei de discuri Maverick Records, Muse concerteaza, la sfarsitul anului 1998, in SUA. Ulterior, Taste Media le-a aranjat contracte in Europa si Australia. Tot in aceasta perioada, apare primul lor album, „Showbiz”. Odata cu anul 1999, cei de la Muse incep sa participe la diverse festivaluri importante din Europa, castigand din ce in ce mai multi fani in intreaga lume. Dupa doi ani, formatia a lansat „Origins of Symetry”, un album care i-a transformat intr-un adevarat fenomen muzical britanic.

Dupa un turneu incheiat cu succes, trupa Muse a lansat in 2003 albumul „Absolution”. Tot in acel an, grupul pleaca in primul turneu mondial, care se desfasoara pe parcursul a doi ani. In 2005, Muse se poate lauda deja cu un prestigios premiu „Best Live Act” la Brit Awards, dar si cu titlul de „Cel mai bun grup alternativ”, pe care l-a castigat la Premiile MTV de anul trecut de la Copenhaga.

Anul 2007 ii aduce grupului cel de al patrulea album de studio, „Black Holes and Revelations”, trupa impunand un stil unic in muzica si devenind o formatie influenta pentru noile talente.

spot_imgspot_img