Mutu: Piturca nu ar trebui sa inchida usa nationalei niciunui jucator

de Andrei Mazurchievici Publicat la: 15.04.2014 19:40 Ultima actualizare: 15.04.2014 19:41

Atacantul Adrian Mutu a declarat, marti, ca selectionerul Victor Piturca nu ar trebui sa inchida usa primei reprezentativei niciunui jucator, precizand ca nu se va retrage din echipa nationala atat timp ca va fi in activitate.

“M-am plictisit sa tot discut despre asa-zis conflict dintre mine si domnul Piturca, iar ce spune acum nu mi se pare corect. Nu trebuie sa inchizi portile nationalei niciunui jucator. Atat timp cat sunt in activitate, nu ma retrag din echipa nationala. La echipa nationala nu ar trebui sa decida categoric fata de mine. Cred ca atat timp cat am jucat sub comanda lui, a fost bine”, a spus Mutu, la Sport.ro.
Adrian Mutu a afirmat ca i-a transmis lui Victor Piturca faptul ca este nemultumit de metodele sale de antrenament. “Ce am spus eu, sustin si acum. I-am spus-o chiar si lui Piturca in fata (n.r. – ca are metode invechite de antrenament). Asta e parerea mea. Ma asteptam la o asemenea reactie. In spatele acestei discutii sunt si alte lucruri intre mine si domnul Piturca si nu vreau sa le discut aici. Au fost mai multe lucruri si a incercat sa faca mai multe lucruri cu mine, ca sa imi arate cine e si ma refer la chematul cu doua zile inainte in cantonament. Facea tot felul de lucruri ca sa ma irite pe mine, pentru a declara ceva ca sa nu ma mai cheme. Tot a incercat sa gaseasca motiv si acum l-a gasit. Imi asum responsabilitatile pentru ce am spus. Piturca nu e chiar asa de important cum crede el pentru mine. Eu i-am spus ca stiu ca o sa ma mai cheme la echipa nationala, pentru ca mai am cateva goluri de dat”, a completat Mutu.

Adrian Mutu a mentionat ca in cazul in care nu lua decizia de a reveni in Romania, s-ar fi retras din activitate. “Daca nu veneam in Romania, ma lasam de fotbal. Nu mai aveam nicio motivatie, cel putin in Franta jucam cu 2.000 de persoane. Cand ma duceam la stadion imi venea sa plec acasa. Aveam nevoie de motivatie ca sa continui, dupa ani de zile la nivel inalt, e greu cand te duci la o echipa ca Ajaccio. Dupa primul an in Franta ar fi trebuit sa vin in Romania. Am facut pasul cand am simtit ca nu mai pot sa stau acolo”, a explicat Mutu.
Atacantul formatiei prahovene a precizat ca a gresit atunci cand a acceptat sa se transfere la Cesena si la Ajaccio. “La nivel de echipe am facut doua greseli in viata mea, ca m-am dus la Cesena si dupa aia la Ajaccio. La Fiorentina mai aveam un an de contract si nimeni nu ma forta sa plec. Puteam sa stau linistit cat voiam eu. Am crezut intr-un proiect, care s-a dovedit a fi doar vorbe-n vant. Facuse niste transferuri importante si credeam ca voi putea intra intr-un proiect in care sa raman si dupa. Nu a fost sa fie, iar de Ajaccio nici nu mai vreau sa vorbesc”, a mai spus Mutu.
El a dezvaluit ca inaintea transferului la Dinamo in 1999 si-ar fi dorit sa ajunga la Steaua. “Este adevarat ca am fost un simpatizant al Stelei. Chiar am spus ca am vrut sa joc la Steaua cand am venit la Dinamo, dar ce am trait in anul acela la Dinamo a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *