Mutu: Ungaria este surpriza grupei, dar obiectivul nostru este victoria

de Marius Tone Publicat la: 21.03.2013 17:25 Ultima actualizare: 21.03.2013 17:47

Mediafax Foto
Atacantul Adrian Mutu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca selectionata Ungariei reprezinta supriza Grupei D a preliminariilor CM 2014, dar cu toate acestea victoria ramane obiectivul echipei nationale a Romaniei in partida de la Budapesta.
“Noi suntem concentrati la maximum, iar maine principalul nostru obiectivul este victoria pentru ca acest meci e important pentru locul doi in grupa. Nu conteaza statistica, generatiile se schimba. Sper ca aceasta linie pozitiva a Romaniei sa continue. Nationala Ungariei e in ultimii ani mai buna si se vede, pentru ca pune probleme la locul doi. In afara de Olanda, toti ceilalti suntem valoric la fel. Iar Ungaria este o surpriza acum. Daca toata lumea se astepta ca Romania si Turcia sa se bata la locul doi, iata ca Ungaria a venit din spate si ridica pretentii pentru baraj”, a spus Mutu.

El a adaugat ca este important ca jucatorii romani sa se ridice la nivelul adversarilor din punct de vedere fizic avand in vedere starea terenului. “Conditiile gazonului nu sunt cele mai bune din cauza vremii. Nu cred ca vreuna va fi avantajata. Sper sa nu ploua din nou. Vom vedea ce va iesi, probabil un joc intr-o mocirla. Va fi greu atat pentru noi, cat si pentru ei. Eu ma simt capabil sa joc tot meciul. Nu va fi un meci usor, va trebui sa alergam, sa muncim mult. Ungaria e o echipa cu un gabarit impresionant, cu forta si trebuie sa ne ridicam la acelasi nivel fizic ca ei”, a mentionat atacantul.
Daca la partidele cu Turcia si Olanda a fost convocat doar pentru a ridica moralul coechipierilor, Mutu sustine ca la acest meci a fost chemat pentru a ajuta echipa nationala din teren. “Domnul Piturca este probabil antrenorul cu care am lucrat cel mai mult la echipa nationala, il cunosc bine. In acest mandat al dansului eu nu prea am jucat (n.r. – la echipa de club) si acest lucru a facut ca in partidele cu Turcia si Olanda sa fiu pe banca de rezerva, pentru moralul echipei. Dar acum lucrurile s-au schimbat, sunt convocat la nationala pentru ca merit si nu pentru ca mi-a facut un favor antrenorul si va spun sigur asta pentru ca il cunosc pe domnul Piturca. Eu am o varsta, dar nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *