Muzica electronica, mai tare decat ploaia si frigul

Electric Castle si-a confirmat reputatia de cel mai important festival de muzica electronica din Romania.?Daca in primele doua zile ale festivalulu fanii au fost nevoiti sa inoate, la propriu, in noroi, sambata si duminica ei s-au “razbunata” pe ploaie si pe frig. Pamantul uscat a fost din nou framantat de zecile de mii de spectatori stransi in curtea castelului medieval din Bontida. Iar prezenta spectatorilor a depasit orice asteptari duminica, atunci cand, dupa inchiderea editiei, urmau sa urce pe scena cei de la The Prodigy. Estimarile preliminare arata ca numarul spectatorilor a depasit sensibil limita de 100.000.
Muzica clasica experimentala
Publicul Electric Castle s-a dovedit deschis la experiente inedite si a demonstrat ca apreciaza si stiluri muzicale noi: orchestra Notes & Ties a dat startul serii de sambata si a oferit o nota de culoare prin muzica unor filme celebre precum “Game of Thrones / Urzeala tronurilora”, dar si printr-o varianta orchestrala a hitului Prodigy: “Smack by bitch upa”, o avanpremiera la punctul culminant al acestei editii de festival. “Muzica clasica, redescoperita si recreata in forme noi, revine in Electric Castle si duminica, prin Zoli Toth Project, o experienta avangardista care demonstreaza ca Bach si stilurile pop, rock si electro se armonizeaza perfecta”, spun organizatorii.
Cei mai mari fani al festivalului, britanicii Dub Pistols, au facut un adevarat spectacol. Barry Ashworth le-a multumit fanilor pentru prezenta numeroasa: “Ma bucur ca m-am intors la Electric Castle! Bine am revenit acasa!a”.
Prezent pentru prima oara pe domeniul Banffy, Rudimental a adus la castel experienta unui spectacol live, intr-o formula de 11 artisti, in premiera pentru Romania. Apogeul spectacolului a fost melodia “Feel the lovea”, imnul Electric Castle din acest an. Piesa a fost cantata de zeci de mii de oameni care si-au ridicat mainile in aer si au format inimi, raspunzand intrebarii “Can you feel the love, Electric Castle Festival?a”.
In zona de Dirt Bike, Sidzina Jakob (MTB) si Cservenak Csepel (BMX) au legat cele mai bune manse la Castle Line. Riderii au avut doar o zi pentru a se acomoda cu traseul, dar creativitatea lor a excelat si am avut parte de actiune pe cinste! Best Rookie a fost declarat Alexandru Ciprian Fusle, din Sibiu.
Duminica, s-a implinit dorinta celor de la The Cat Empire, care au tinut neaparat sa ajunga in Transilvania la “castelul electrica” despre care auzisera deja foarte multe in urma editiilor precedente. Nota de indie rock /garage a festivalului, trupa The Subways, a incantat cu un sound tipic englezesc, ce anticipeaza o noua directie in line-up-ul Electric Castle, care se va dezvolta in zona rock.
Cel mai asteptat show a fost al celor de la The Prodigy. “Considerati parintii rave-ului, muzica trupei a sfidat orice regula, schimband perceptii si reusind sa intre definitiv in istoria muzicii moderne. The Prodigy aduc un show special conceput pe baza ultimului lor album, “The day is my enemy”. Doua TIR-uri de echipamente, de la instalatii de sunet pana la efecte speciale, sunt pregatite pentru concertul din aceasta seara – practic, intreaga scena principala Electric …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *