NASA vrea sa examineze atmosfera Lunii.

Agentia spatiala americana (NASA) a lansat cu succes, vineri seara, o noua sonda spre Luna, in cadrul unei misiuni care are rolul examinarii atmosferei satelitului natural al Terrei, conform Mediafax.

Sonda fara echipaj uman, de marimea unui autoturism, se numeste Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer (LADEE) si a fost lansata cu ajutorul unei rachete de tip Minotaur V, cu cinci segmente, un dispozitiv intercontinental modificat.

Potrivit AFP, lansarea a avut loc vineri la ora 23.27 (sambata, 6.27, ora Romaniei) de la centrul spatial Wallops, situat pe o insula in largul coastelor statului american Virginia.Sonda spatiala LADEE, care cantareste 383 de kilograme si are 135 de litri de carburant, s-a desprins de racheta la aproximativ 20 de minute dupa lansare si urmeaza sa se incadreze pe orbita Lunii peste cateva saptamani.

Avand la bord trei instrumente stiintifice, dintre care doua spectrometre, sonda LADEE are misiunea de a colecta informatii despre structura si compozitia chimica a atmosferei lunare, care este foarte subtire, scopul fiind de a stabili daca praful ramane …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *