Nastere naturala vs nastere indusa. 6 diferente majore de care sa tii cont

Viitorii parinti au posibilitatea de a alege acum intre o nastere naturala si o nastere indusa. Nasterea indusa presupune instalarea travaliului prin metode artificiale, de obicei administrarea unei forme sintetice de oxitocina. Asteptarea instalarii travaliului natural poate fi benefica pentru mama si bebelus, mai ales daca nu exista riscul unor complicatii medicale.

Nastere naturala: Hormonii nasterii actioneaza diferit
Cand travaliul se instaleaza spontan, oxitocina se elibereaza pentru a stimula contractiile uterului. In timpul primului si celui de-al doilea semestru, uterul are putini receptori pentru a preveni nasterea prematura. Pe masura ce sarcina avanseaza, numarul receptorilor creste semnificativ. Cand s-a instalat travaliul, acesti receptori se activeaza datorita oxitocinei care se elibereaza in fluxul sangvin pentru a contracta muschii uterului si a dilata colul uterin. In plus, oxitocina se elibereaza in a”valuri”, pentru a nu mentine uterul contractat tot timpul. De asemenea, nivelul oxitocinei eliberate in corp creste gradat, astfel incat contractiile de inceput sa fie intre 20 si 30 de minute, cu o durata de 30 de secunde, si sa ajunga la 2-3 minute, cu durata de 60-120 de secunde. Aceasta progresie naturala poate dura peste 10 ore, astfel incat femeia sa nu fie obosita la nastere.
Nasterea indusa se intampla de obicei inainte ca corpul gravidei sa fie pregatit. Acest lucru inseamna ca nu sunt suficient de multi receptori la nivelul uterului, ceea ce presupune o cantitate mai mare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *