Nationala Romaniei, capusata de bisnitari si pilosi inaintea meciului cu Olanda

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Meciul Romania – Olanda de sambata, de la Constanta, nu va putea fi urmarit live de microbisti decat daca au vreo pila la Clubul Farul, la autoritatile locale, sponsori, jucatori, la galeria constanteana si ieseana, la echipele Otelul Galati, Dinamo, Piatra-Neamt sau direct la olandezi.

Ionut Lupescu, directorul general FRF, a numarat ieri, la Constanta, biletele date pe obligatii: „Au fost 13.000 bilete, pentru ca stadionul are 14.000 si ceva de locuri, iar UEFA impune sa lasam libera 10% din capacitate. Un numar de 1.300 bilete a trebuit sa le dam Olandei; 1.000 le-am vandut online; Farul Constanta a cerut intai 500, apoi inca 1.200 pentru autoritatile locale – primarie, consiliu judetean; am dat la echipe, la Otelul Galati ? 30, la Dinamo ? 30, la Piatra-Neamt ? 20, iar la galeriile Farul plus Iasi (au ei o intelegere, pe Moldova) ? 450. Sponsorii sunt din ce in ce mai multi si au primit 4.000 bilete, platite. Restul, 4.500, le-am dat la club sa le vanda. La tribuna oficiala sunt 50 locuri, iar 15 sunt rezervate olandezilor”.

La casele de bilete de la Stadionul Farul s-a stat ieri la coada din zori. La 7 dimineata, cand lumea se indrepta spre munca, majoritatea doritorilor de bilete erau bisnitari. „Au venit de la Bucuresti, vindeau de ieri bilete”, au dat vina casieritele. Clubul a deschis la ora 11 patru case de bilete, pazite strasnic de jandarmi inarmati pana in dinti. Cumparatorii au comentat in surdina la vederea afiselor cu pretul disproportionat al biletelor: peluza ? 25 lei, tribune ? 100 lei. La case nu s-au luat bilete cu toptanul. Freamatul a inceput dupa o ora de vanzare, cand biletele s-au epuizat.

„Suporterii sunt mereu nemultumiti”, a spus Lupescu. „Capacitatea stadionului este foarte mica fata de pretentiile meciului. Mi-ar fi placut sa jucam pe Lia Manoliu, data fiind amploarea partidei. Sunt meciuri cu Olanda, Germania sau Anglia si va fi foarte greu daca nu avem un stadion mult mai mare, de aceea trebuie sa inceapa odata lucrarile la Lia Manoliu. Şi pentru noi e mai bine sa vindem 50.000 ? 60.000 bilete. Dar decizia a apartinut selectionerului si jucatorilor, care aici s-au simtit bine si aici au vrut sa joace”.

Directorul FRF a fost insa contrazis de vedeta nationalei. „Din pacate, a fost alegerea selectionerului”, a afirmat Adrian Mutu la conferinta de presa sustinuta ieri, la Farul. „Meciul are o importanta foarte mare, este un pas urias catre calificare. Daca vom invinge Olanda, pot chiar sa spun ca suntem calificati. Am aborda alte meciuri cu alt moral. Olanda nu se va multumi cu un egal. Vor veni sa castige. Au aparare buna, joc defensiv solid. Dar noi suntem pregatiti, stim ca nu va fi un meci usor. Ar trebui sa avem un joc organizat, sa surprindem pe contraatac. Atuul nostru va fi publicul, el va fi forta noastra, mai ales ca nu suntem asa disperati sa adunam puncte”.

Capitanul nationalei vrea sa intre pe teren alaturi de Cristian Chivu si Dorin Goian: „Speram sa nu jucam fara Chivu si Goian, avem mare nevoie de ei, sunt jucatori foarte buni, care ne dau mult curaj si siguranta in aparare”. Cuminte ca un scolar, Mutu a ras magulit ca unii il considera deja cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor.

„Ma simt doar un jucator important, ca si ceilalti. In ultimii ani m-am obisnuit cu presiunea asupra mea. E o responsabilitate in plus pe care mi-o asum cu mare placere si sunt constient de ceea ce ma asteapta. De aceea ma mobilizez foarte bine si vreau sa fac un meci mare sambata. Vreau sa dau ce e mai bun din mine. Important e ca Adrian Mutu sa-si faca datoria si sa ajute echipa Romaniei sa castige”, a precizat Mutu .

spot_imgspot_img