NATO raspunde Kremlinului: Scutul antiracheta de la Deveselu nu este indreptat impotriva Rusiei

Declaratia vine ca replica la afirmatiile facute joi de catre viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, intr-o alocutiune rostita in Camera publica, o institutie de pe langa Presedintia rusa, scrie Agerpres.
“Baza militara nu va gazdui rachete ofensive. Rachetele de interceptare nu vor fi inarmate cu focoase. Scutul antiracheta al NATO este un sistem destinat apararii si nu este nici conceput, nici directionat impotriva Rusiei. Nu reprezinta niciun fel de amenintare pentru Rusia”, a precizat Romero.
Riabkov a declarat joi ca instalarea de elemente antiracheta la baza Deveselu din Romania reprezinta un moment nou in evolutia relatiilor dintre Rusia si NATO. “In perspectiva, lansatoare similare antiracheta urmeaza sa fie amplasate in Polonia, asemanatoare cu cele utilizate pe navele marinei americane pentru a lansa rachete de croaziera, cu raza medie de actiune, Tomahawk”, a afirmat viceministrul de externe rus, citat de TASS.
Totodata, Riabkov a denuntat planurile NATO de a desfasura forte multinationale in Polonia si in tarile baltice – in apropiere de frontierele ruse-, apreciind ca aceasta va constitui o incalcare a Actului fondator privind relatiile Aliantei Nord-Atlantice cu Rusia.
“Stim ca SUA intentioneaza sa desfasoare forte suplimentare in Europa, in apropierea frontierelor ruse, prezentand aceasta ca pe o initiativa destinata sa duca la cresterea increderii aliatilor lor. In realitate, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *